6 redenen om te kiezen voor nieuwbouw

Leestijd: 3 minuten

Daar sta je dan, het moment dat je de huizenmarkt gaat betreden en je jezelf gaat wagen aan (wellicht) de grootste aankoop van je leven. Je gaat zelf een woning kopen en een hypotheek aanvragen. Een grote en spannende stap voor veel mensen. De mogelijkheid bestaat dat je meteen overspoeld wordt met informatie. Vaak beginnende met: een bestaand huis of nieuwbouw? In deze blogserie nemen we jou mee door alle ins en outs en waar je op dient te letten bij de aankoop van een nieuwbouwproject. We beginnen simpel en vertellen je graag waarom jij nieuwbouw zou kunnen overwegen als koopwoning.

Project: Hefkwartier

1. Onderhoudsvrij

Jazeker! Het grootste pluspunt van een nieuwbouwwoning is dat jij als koper eigenaar wordt van een spiksplinternieuw huis. Je kunt ervan uitgaan dat je de eerste 5 jaar nauwelijks tot geen onderhoud zal hebben aan je huis. Terwijl bij bestaande woningen kopers vaak het huis opnieuw willen laten inrichten of verbouwen vanwege een ouderwetse vloer of keuken. Ook zal de materiaalkeuze bij nieuwbouw in veel gevallen van een hogere kwaliteit zijn dan van een bestaande woning.

2. Een huis met uw smaak

Een nieuwbouwwoning koop je meestal voordat het ook daadwerkelijk gebouwd is. Dit klinkt voor veel mensen als een obstakel en kan veel druk op de ketel zetten, maar het brengt het volgende voordeel met zich mee. Je kan als koper meedenken over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Je kunt je eigen badkamers of keuken uitzoeken. Met andere woorden het huis wordt volledig op jouw persoonlijke voorkeuren afgestemd.

3. Garantie

Voor woningen in nieuwbouwprojecten geldt een garantie, over het algemeen van Woningborg. Deze garantie zorgt er allereerst voor dat het risico van een faillissement van de ontwikkelaar wordt geminimaliseerd. Mocht de aannemer failliet gaan tijdens de bouw of erna dan krijg je een schadeloosstelling. Dit houdt in dat je de geldsom ontvangt waarmee de schade wordt vergoed. Je ontvangt ook een garantie bij bouwfouten (in het algemeen zes jaar, bij ernstige fouten tien jaar).

4. Energiezuinig

Je bent ervan gegarandeerd dat je nieuwbouwwoning zeer energiezuinig zal zijn. Het is zo dat een standaard energieverbruik overeenkomt met minimaal energielabel A. Dit zal zich dus vertalen naar een lagere energierekening en soms ook een lagere hypotheekrente. Ook draag je bij aan een beter klimaat en milieu! Daarnaast kan je door deze energiezuinige woning ook meer lenen op je inkomen dan bij een reguliere woning. Dit loopt op van € 9.000,00 bij een reguliere nieuwbouwwoning tot € 25.000,00 bij een nul-op-de-meter-woning.

5. Veiligheid

Nieuwe huizen worden volgens de laatste veiligheidseisen gebouwd. Zo zullen er bijvoorbeeld altijd rookmelders worden geplaatst. Daarnaast zijn alle wandcontactdozen voorzien van randaarde.

6. Duurzaamheid

Voor de bouw van nieuwbouwwoningen zijn strenge eisen opgesteld. Een nieuwbouwwoning zorgt voor minder uitstoot van CO2. Dit komt bijvoorbeeld door de installatie van een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. De aannemers gebruiken ook steeds meer duurzamere bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of over de mogelijkheden? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen! Handig toch?

Benieuwd naar de andere blogs uit onze serie “Nieuwbouw”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *