Duurzaamheidskorting op je hypotheek: overzicht per geldverstrekker

Leestijd: 3 minuten

Om duurzaamheid te bevorderen, bieden veel hypotheekverstrekkers momenteel een duurzaamheidskorting aan voor woningen met een gunstig energielabel. Wij leggen je uit wat duurzaamheidskorting precies is en welke geldverstrekkers deze korting aanbieden.

Wat is duurzaamheidskorting?

Duurzaamheidskorting is een korting op de hypotheekrente. Je kunt duurzaamheidskorting krijgen wanneer je en energiezuinige woning koopt of wanneer je van plan bent om je huidige woning te verduurzamen.

Wat is een energielabel?

Een energielabel voor woningen is verplicht. Wanneer je een woning wilt kopen zie je het energielabel van de woning in de advertentie vermeld staan met een kleur en een letter. Beide geven een indicatie van het energieverbruik van het huis: van zeer energiezuinig, A++++ – groen, tot niet energiezuinig, G – rood. Hoe hoger het label, hoe lager de energiekosten. Woningen met een beter energielabel zijn ook populairder. Met een energielabel kun je bij het kopen van een woning dus in één oogopslag zien hoe duurzaam de woning is. Je kunt het energielabel van de woning vaak dus al online inzien. Je kunt ook een nieuw energielabel aanvragen door een erkende energieadviseur en dit vervolgens aanleveren bij je hypotheekverstrekker.

Duurzaamheidskorting hangt af van het energielabel

De hoogte van de duurzaamheidskorting wordt bepaald door het energielabel van de woning. Hoe beter je energielabel is, hoe hoger de korting op je hypotheekrente.

Je krijgt bij de meeste hypotheekverstrekkers duurzaamheidskorting wanneer je een nieuwe woning koopt, maar ook wanneer je je huidige woning op een later moment verduurzaamt en hierdoor een beter energielabel krijgt kun je in aanmerking komen voor duurzaamheidskorting. Heb je plannen om je huidige of nieuwe woning te verduurzamen? Kijk dan hier wat jij kunt doen!

Ik heb een lopende hypotheek: heb ik recht op duurzaamheidskorting?

Wanneer je op dit moment een hypotheek hebt lopen bij een bank die nu duurzaamheidskorting aanbiedt, heb je nog niet altijd recht op deze korting wanneer je je woning verduurzaamt. Dit hangt namelijk helemaal af wat er in de voorwaarden van jouw hypotheekcontract staat. Om in aanmerking te komen moet de duurzaamheidskorting opgenomen zijn in de voorwaarden van je huidige hypotheek.

Welke banken bieden duurzaamheidskorting aan?

Op dit moment bieden de onderstaande geldverstrekkers duurzaamheidskorting aan, zoals vermeld in de actuele voorwaarden per geldverstrekker:

Geldverstrekker Duurzaamheidskorting
Voorwaarden
ABN AMRO 0,10% – 0,15% Energielabel B of A
ASN 0,10% Energielabel A of hoger
Attens Hypotheken 0,40% Korting geldt voor kosten verduurzaming tot maximaal €25.000
BLG Wonen 0,05% – 0,10% Energielabel B of A
Florius 0,10% Energielabel A of hoger
Impact Hypotheken 0,20% Energielabel A of hoger
ING Bank 0,10% – 0,15% Energielabel A of A+ en hoger
MoneYou 0,05% Energielabel A of hoger
Obvion 0,05% Energielabel A of hoger
Rabobank 0,15% Energielabel A of hoger
Vista Hypotheken  0,02% Energielabel A of hoger
Woonnu Tot 0,30% Energielabel B of hoger

Hoe kan ik mijn verduurzaming financieren?

Er zijn meerdere manieren om het verduurzamen van je woning te financieren. Zo kun je dit vaak onder gunstige voorwaarden meefinancieren met je hypotheek met het Energiebespaarbudget. Hierdoor kun je vaak meer lenen op basis van inkomen én marktwaarde van de woning. Daarnaast kun je aanspraak maken op subsidies vanuit de gemeente of overheid.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak een afspraak! 

Benieuwd hoe jij je woning kunt verduurzamen en hoe je dit het beste kunt financieren, of heb je andere vragen? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende belafspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of  klik hier! Handig toch?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *