Huizenprijzen stijgen al twaalf maanden achtereen en blijven dat doen

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen twaalf maanden zijn de huizenprijzen steeds wat gestegen, zo bericht Nu.nl. En ze zullen dat ook blijven doen de komende jaren volgens De Telegraaf. Afgelopen maand zijn de prijzen van woningen gestegen met 2.7% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De gemiddelde koopsom is op dit moment ongeveer hetzelfde als in augustus 2003.

Ontwikkeling huizenverkoop

In vergelijking met juni 2013 kosten woningen nu zo’n 4% meer. Maar de huizenprijzen zijn op dit moment in vergelijking met de piek in augustus 2008 18.3% lager. Toch is er steeds meer herstel te zien. Afgelopen week berichtte het Kadaster dat in maart 13.393 woningen verkocht werden. Dat komt neer op zo’n 33.6% meer verkochte woningen in vergelijking met het jaar ervoor. Daarnaast zijn de prijzen van huizen in de eerste drie maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode in 2014, in heel Nederland gestegen.

Vraagprijzen vs. verkoopprijzen

Ondanks dat de verkoopprijzen van huizen stijgen, daalt de vraagprijs nog steeds. De gemiddelde verkoper vraag €2.140,- per vierkante meter. Dat is een afname van 1.4% in vergelijking met een jaar geleden. De vraagprijzen en de verkoopprijzen sluiten wel steeds beter op elkaar aan doordat de verkoopprijzen stijgen.

Stijging van de huizenprijzen

Volgens De Telegraaf blijven huizenprijzen de komende jaren stijgen en over tien jaar zullen de prijzen voor woningen waarschijnlijk hoger zijn dan ze ooit zijn geweest. Maar dit geldt niet voor het hele land. Met name in de Randstad zal de woningmarkt zich goed ontwikkelen. In de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland zullen de prijzen waarschijnlijk niet zo sterk stijgen vanwege vergrijzing en een laag opleidingsniveau van de bewoners.

Hypotheek online afsluiten

Als je nog wilt profiteren van de relatief lage huizenprijzen en je gaat een hypotheek afsluiten, doe dat dan online via Hypotheek24.nl. Een hypotheek afsluiten kan je namelijk goed zelf waardoor je kunt besparen op dure advieskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *