De voordelen van een klushuis

Leestijd: 2 minuten

Door de stijgende huizenprijzen en krapte op de woningmarkt kan het een uitkomst zijn wanneer je een klushuis tegen komt. Om je klushuis te veranderen in jouw droompaleis zul je wel moeten verbouwen. Toch zijn er ook veel voordelen wanneer je een klushuis koopt. Wij zetten ze voor je op een rij!

Een klushuis is vaak goedkoper

De vraagprijs van een klushuis ligt vaak een stuk lager dan een woning die net is opgeknapt. Ideaal dus wanneer je minder geld te besteden hebt. Het is wel belangrijk om realistisch te blijven over je budget aangezien de kosten voor de verbouwing er nog bij komen. Gelukkig kun je de verbouwingskosten bijna altijd meefinancieren in je hypotheek. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bekijken wat je maximale hypotheek is zodat je hier alvast rekening mee kunt houden wanneer gaat bezichtigen.

Je kunt je eigen woonwensen realiseren

Een groot voordeel van het kopen van een klushuis is dat je de woning helemaal eigen kunt maken. Naast een nieuwe keuken of badkamer kun je ook de ruimte anders invullen door bijvoorbeeld een muur door te breken of juist een extra slaapkamer te maken. Op deze manier creëer je een woning die perfect aansluit bij je wensen.

Vaak kun je een hogere hypotheek krijgen

Wanneer je met de verbouwing rekening houdt met het verduurzamen van je woning kun je maximaal 106% lenen van de marktwaarde van de woning (na verbouwing) in plaats van het normaal geldende maximum van 100% van de marktwaarde. Je mag uiteindelijk dus meer lenen dan wanneer je geen energiebesparende maatregelen neemt. Dit bedrag kan oplopen tot een maximum van €9000,-. Voorwaarde is wel dat het gezamenlijke inkomen minimaal €33.000 is en dat dit bedrag ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor energiebesparende maatregelen.

Hogere woningwaarde na verbouwing

In veel gevallen is de klushuis na de verbouwing gestegen in waarde. Goed nieuws dus wanneer je besluit de woning weer door te verkopen. Toch is het niet zo dat de woningwaarde standaard stijgt wanneer je hebt verbouwd. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe keuken neemt zorgt dit niet meteen voor een meerwaarde van de woning. De aanpassingen aan de woning die wel zorgen voor waardevermeerdering zijn met name verbeteringen van de isolatie, uitbouw en het aanpakken van achterstallig onderhoud.

Weten wat er voor jou mogelijk is? Maak een afspraak! 

Heb jij een klushuis op het oog en wil je meer weten over jouw mogelijkheden of heb je andere vragen? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende belafspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of  klik hier! Handig toch?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *