Het verduurzamen van je huis: wat kun jij doen?

Leestijd: 2 minuten

Steeds meer mensen beginnen met het verduurzamen van hun woning. Door deze energiebesparende maatregelen bespaar je niet alleen in de portemonnee, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu. Maar waar begin je met verduurzamen?

Hoe kun je verduurzamen?

Je kunt al makkelijk beginnen met verduurzamen. Zo kun je water, energie en geld besparen door bijvoorbeeld korter te douchen of de was op te hangen in plaats van de droger aan te zetten (vooral met dit lekkere weer)! Daarnaast zijn er ook maatregelen die je kunt treffen aan de woning zelf om te verduurzamen. Wij zetten de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je op een rij:

Isolatie

Het isoleren van je woning is misschien wel het belangrijkste onderdeel wanneer je wilt verduurzamen. Wanneer je je woning goed isoleert hoef je een stuk minder energie te stoken, wat enorm scheelt bij je energierekening. Je kunt je woning bijvoorbeeld isoleren met dakisolatie, muurisolatie, nieuwe kozijnen en vloerisolatie. Ook kun je dubbelglas veranderen naar driedubbel glas of HR++ glas.

Warmtepomp

De toekomstige norm om je woning te voorzien van energie is doormiddel van een (hybride) warmtepomp. Zo’n warmtepomp gebruikt de buitenlucht om je huis en water te verwarmen. Het is dus een vervanging van de reguliere cv-installatie.  

Zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen hebt wek je zelf groene energie op en hoef je aanzienlijk minder elektriciteit van het net te gebruiken. Het kan zélfs zo zijn dat je energie kunt terugleveren aan het net, waardoor je hier dus geld aan kunt verdienen!

Gratis duurzaamheidsadvies via Hypotheek24.nl

Ook wanneer je niet helemaal zeker weet wat voor energiebesparende maatregelen je kunt treffen kunnen we jou helpen. Wanneer je je hypotheek via Hypotheek24 afsluit wordt duurzaamheid namelijk ook meegenomen in het advies. Wij hebben een speciale samenwerking met de Energiebespaarders waarbij een adviseur gratis langskomt om de mogelijkheden te bekijken (t.w.v. € 99,-). Dit kan ook nadat de hypotheek rond is. Handig toch?

Weten wat er voor jou mogelijk is? Maak een afspraak!

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden of heb je andere vragen? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende belafspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of  klik hier! Handig toch? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *