TIP: Combineer oversluiten met huis verduurzamen

Leestijd: 2 minuten

Heb jij goede voornemens en wil jij dit jaar gaan oversluiten? Profiteer niet alleen van een lagere rente, maar ook van een lagere energierekening. Juist nu, door het gebruik van energiebesparende maatregelen! Het plaatsen van dit soort maatregelen dragen namelijk ook bij aan de waardevermeerdering van je woning. Verduurzamen loont!

Waarom verduurzamen?

Met de huidige tarieven voor gas en elektriciteit is het raadzaam om je woning comfortabeler te maken en je maandlasten structureel te verlagen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat!  

Energiebespaarbudget 

Veel geldverstrekkers bij Hypotheek24 hebben de mogelijkheid om een Energiebespaarbudget (EBB) te sluiten. Het voordeel van het EBB is dat je vooraf niet hoeft aan te geven waaraan je het wil uitgeven. Op het moment dat je warmtepomp of zonnepanelen zijn geplaatst, worden de facturen van de rekening betaald. Handig toch?  

Combineren met oversluiten? 

Als je toch al bezig bent met het oversluiten van je hypotheek, is het voor onze adviseurs makkelijk je verduurzaming direct mee te nemen in de aanvraag. Je kunt het EBB uitgeven in een periode van 24 maanden, dus genoeg tijd om er nog eens een nachtje over te slapen. Combineer je dus het oversluiten met het verduurzamen, dan hoef je geen spaargeld te gebruiken om je energiebesparing te realiseren!

In het kort:  

  • Je kunt maximaal 106% van de woningwaarde lenen. Als je er maar voor zorgt dat je die 6% uitgeeft aan energiebesparende maatregelen. 
  • Je hebt 24 maanden de tijd om het gereserveerde budget uit te geven. In deze periode heb je genoeg tijd om advies in te winnen en maatregelen te laten plaatsen. Gebruik je het bedrag niet? Dan gaat het terug naar de bank en kost het je verder niets.  

Gratis oriëntatiegesprek: maak een afspraak! 

Wil je meer weten over oversluiten en verduurzamen of heb je andere vragen? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of druk hier! Handig toch? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *