Oversluiten

Handige tips bij het oversluiten van je hypotheek

Leestijd: < 1 minuut

Je hebt een tijd gewacht met het oversluiten van je hypotheek. Maar de hypotheekrente is in beweging. Geldverstrekker na geldverstrekker komt met renteverhogingen. De tijd is aangebroken om je hypotheek over te sluiten. Wij geven je de nodige tips!

1. Vergelijk de hypotheekrente

Bekijk welke geldverstrekker in jouw situatie de aantrekkelijkste rente aanbiedt op het renteoverzicht van Hypotheek24.nl. De beste rente verschilt namelijk per situatie.

2. Vergelijk geldverstrekkers op voorwaarden

Vergelijk geldverstrekkers niet alleen op basis van lage hypotheekrente. Een hypotheek biedt namelijk nog meer voordelen waar jij van kan profiteren. Denk bijvoorbeeld aan dagrente, de mogelijkheid om extra veel af te lossen of om je hypotheek over te sluiten op basis van een WOZ-besluit.

3. Vraag een boeteberekening op bij je huidige geldverstrekker

Geldverstrekkers brengen in boete in rekening als je je hypotheek wilt oversluiten. Vraag deze berekening op bij je huidige geldverstrekker zodat je weet hoeveel geld je daarvoor moet reserveren.

4. Bekijk de overige kosten

Helaas blijft het niet alleen bij de boete van je huidige geldverstrekker. Voor het oversluiten van je hypotheek maak je ook andere kosten. Je betaalt namelijk:

  • Afsluitkosten voor je hypotheek;
  • Taxatiekosten (eventueel);
  • Notariskosten.

Houd hier rekening mee.

5. Bereken hoeveel je bespaart

Tel alle kosten bij elkaar op, bereken je nieuwe maandlasten en vergelijk deze met je huidige maandlasten. Dan weet je hoeveel je bespaart al je je hypotheek oversluit.

Vrijblijvende belafspraak

Heb je alle stappen doorlopen voor het oversluiten en wil je die bespreken met een hypotheekexpert? Bekijk de beschikbaarheid en plan een afspraak in met een van de hypotheekexperts van Hypotheek24.nl. Wees er op tijd bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *