Flexwerker

“Ik ben een flexwerker, kan ik een hypotheek afsluiten?”

Leestijd: < 1 minuut

Nederland telt steeds meer flexwerkers. Flexwerkers zijn mensen die werken zonder contract voor onbepaalde tijd. Dat kunnen bijvoorbeeld uitzendkrachten zijn, gedetacheerden en werknemers met een nulurencontract. Ben jij ook een flexwerker en wil je een huis kopen? Dat hoeft geen probleem te zijn! Ook als flexwerker kan je een hypotheek afsluiten.

Wat is je maximale hypotheek?

Een hypotheek afsluiten is mogelijk als je flexwerker bent, maar je hypotheekaanvraag gaat wel anders in zijn werk. Je maximale hypotheek wordt namelijk anders berekend dan bij iemand die in loondienst is. Er wordt uitgegaan van jouw gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar.

Wat heb jij de afgelopen drie jaar verdient?

Oké, je maximale hypotheek wordt berekend op basis van je gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten.

Stel dat je de afgelopen drie jaar het volgende hebt verdiend:

2014: € 32.000,-

2015: € 30.000,-

2017: € 34.000,-

Dan heb is je bruto jaarinkomen gemiddeld € 32.000,-. Je kan je maximale hypotheek berekenen op basis van dit bedrag.

Let op! Je gemiddelde bruto jaarinkomen mag niet hoger zijn dan het bedrag dat je in het laatste jaar hebt verdiend.

Stel dat je gemiddelde jaarinkomen in de afgelopen drie jaar € 35.000,- is en je hebt in het afgelopen jaar € 34.000,- verdiend, dan wordt je maximale hypotheek berekend op basis van het laatste jaarinkomen. In dit geval € 34.000,-.

Wil jij de beste hypotheek?

Op Hypotheek24.nl kan jij hypotheken vergelijken op basis van jouw situatie. Zo weet jij zeker dat je de beste hypotheek afsluit. Daarnaast regel je je hypotheek al voor € 650,- en heb je razendsnel zekerheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *