Wat houden de mededelingsplicht en onderzoeksplicht in?

Verhuisregeling: wat is dat en wat zijn de voordelen?

Leestijd: 2 minuten

Je sluit nu een hypotheek af tegen een erg lage rente. Hierdoor is het aantrekkelijk om deze rente in de toekomst mee te nemen naar een nieuwe hypotheek door gebruik te maken van de verhuisregeling. Maar wat betekent de verhuisregeling en wat zijn de voordelen?

Wat houdt de verhuisregeling in?

De verhuisregeling geeft jou de mogelijkheid om de hypotheek mee te nemen naar je nieuwe woning als je je oude woning verkoopt. Deze regeling wordt ook wel de meeneemregeling genoemd en heeft als voordeel dat je:

  • De basisrente mee kan nemen naar de nieuwe hypotheek;
  • De voorwaarden van de oude hypotheek behouden blijven. Zo blijft de looptijd van de hypotheek gelijk en de hypotheekvorm ook.

Interessante voordelen als je een hypotheek afsluit met gunstige voorwaarden en een lage hypotheekrente.

Kan je gebruik maken van de verhuisregeling als de nieuwe hypotheek hoger is?

Je nieuwe woning kan duurder zijn dan je oude woning waardoor je een hogere hypotheek moet afsluiten. Je moet dan een nieuwe hypotheek afsluiten bij dezelfde geldverstrekker voor het bedrag dat je tekort komt. Dit hypotheekdeel zal onder de nieuwe voorwaarden vallen. Je betaalt voor dat hypotheekdeel bijvoorbeeld de dan geldende hypotheekrente.

Let op!

Je neemt bij de verhuisregeling de basisrente mee die van toepassing was op het moment dat jij de oude hypotheek afsloot. Stel dat je nu een hypotheek hebt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en je nieuwe hypotheek is zonder NHG. Dan krijg je de rente voor de hypotheek zonder NHG. Er wordt dan wel uitgegaan van de rente zonder NHG die geldig was toen jij je oude hypotheek afsloot.

Wat zijn de voorwaarden van de verschillende geldverstrekkers?

De verhuisregeling is bij iedere geldverstrekker anders. Het is dus belangrijk om te kijken welke voorwaarden het beste bij jou passen. Wij hebben per geldverstrekker voor je uitgezocht wat de condities zijn waaronder ze de regeling aanbieden.

Heb je vragen over je hypotheek?

Voor vragen over je hypotheek en de verhuisregeling in het bijzonder kan je terecht bij Hypotheek24.nl. We bieden een gratis belafspraak aan zodat we je mogelijkheden kunnen bespreken en jij weet welke hypotheek je kan kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *