Handige tips voor de NVM Open Huizen Dag

Leestijd: 3 minuten

Op zaterdag 6 april is er weer een NVM Open Huizen Dag. Op deze dag stellen verkopers tussen 11.00 en 15.00 uur hun woning ter beschikking voor bezichtiging. Je kunt als potentiële koper de deelnemende woningen geheel vrijblijvend en zonder afspraak bezichtigen. Het is dan ook verstandig om op voorhand je financiële mogelijkheden te bekijken, zodat je weet wat je maximaal kunt lenen. Wij geven je een aantal handige tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden!

Tip 1: Bereken vooraf jouw maximale hypotheek

Het is belangrijk om op voorhand te weten wat je maximaal kunt lenen voor je een woning gaat bezichtigen. De hoogte van je maximale hypotheek wordt gebaseerd op je bruto inkomen, de uitgaven die je doet en eventuele (studie)schulden. Daarnaast wordt er gekeken hoeveel spaargeld je ter beschikking hebt voor de aankoop van een woning. Je zult namelijk eigen middelen in moeten brengen voor bijvoorbeeld de kosten koper en kosten die je later maakt, zoals het inrichten van je huis.

Let op: Je kunt maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen, ook al kun je op basis van je inkomen meer lenen. Wanneer je gaat verduurzamen of een energiezuinige woning koopt zijn er meer mogelijkheden.

Tip 2: Plan een gratis (online) oriëntatiegesprek in met een hypotheekadviseur

Het verstandig om voor een bezichtiging een gratis oriëntatiegesprek in te plannen met een van onze adviseurs. Tijdens dit online videogesprek krijg je inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je aan het eind of je de woning kunt betalen.

Tip 3: Bekijk op Funda de deelnemende huizen en stippel je route uit

Wanneer je tijdens de Open Huizen Dag op pad gaat om jouw droomhuis te vinden, kun je op Funda bekijken welke huizen meedoen met de Open Huizen Dag (filter de zoekopdracht op ‘alle open huizen’). Vooraf kun je al inventariseren welke woningen voor jou geschikt zijn qua prijsklasse en locatie.

Daarnaast is het aan te raden om een route uit te stippelen ter voorbereiding. Sommige makelaars bieden zelfs een routeplanner op hun website. Beperk het aantal te bezoeken huizen en de bezoektijd tot een maximum, zodat je deze dag optimaal benut. Mocht de eerste indruk niet goed zijn, dan kunt je altijd op elk moment weggaan. 

Open Huizen Dag werkt in voorafgaande weken als aanjager voor de woningmarkt

De NVM Open Huizen Dag is aantrekkelijk voor de huizenmarkt. In de weken voorafgaand aan de Open Huizen Dag jaagt het de woningmarkt zelfs iets aan. Wanneer je al een woning op het oog hebt, wil je natuurlijk zo min mogelijk concurrentie van andere potentiële kopers die tijdens deze dag de woning komen bezichtigen en ook interesse hebben in de woning. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak een afspraak! 

Ben jij van plan een nieuwe woning te kopen of een nieuwe hypotheek af te sluiten? Of heb je andere vragen? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende videoafspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of  klik hier! Handig toch?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *