Grootbank

NHG-grens gaat per 1 juli 2016 omlaag

Leestijd: < 1 minuut

De NHG geeft de bank en jou bescherming tegen onverwachte problemen tijdens de looptijd van jouw hypotheek. Echter wordt het steeds lastiger om een NHG bij je hypotheek af te sluiten. De NHG-grens wordt namelijk per 1 juli 2016 verlaagd. Wat is de NHG?

De NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een garantie die aan de bank wordt afgegeven door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). De bank waar jij je hypotheek afsluit, loopt dan minder risico om verlies te lijden wanneer jouw woning gedwongen verkocht moet worden. Doordat er minder risico is, kunnen zij jou een lagere hypotheekrente bieden.

Wanneer je een hypotheek met NHG afsluit, betaal je eenmalig 1% van het benodigde hypotheekbedrag aan de stichting WEW.

Regels NHG voor 1 juli 2016

De grens voor een hypotheek met NHG is nu nog €245.000,-. Dit bedrag is inclusief de notariskosten, afsluitkosten, overdrachtsbelasting enz. Het percentage bijkomende kosten is bij nieuwbouw en bestaande woningen standaard 6%, dit stelt de NHG.

Ook de maximale over te sluiten hypotheek mag niet meer bedragen dan €245.000,-. Dit geldt ook voor de bijkomende kosten.

Regels NHG na 1 juli 2016

Per 1 juli 2016 wordt de grens van de NHG verlaagd naar €225.000,-. Dit bedrag is ook weer met alle bijkomende kosten. De maximale hypotheeksom mag dan niet meer bedragen dan €225.000,-. Ben je dus van plan om een huis te kopen? Dan is het handig om nu alvast de hypotheek te regelen. Na 1 juli wordt het lastiger om een woning te financieren met NHG omdat de NHG-grens verlaagd wordt. Steeds minder huizen zullen namelijk binnen de kaders van NHG vallen.

Op Hypotheek24.nl kan je eenvoudig hypotheken en hypotheekrentes vergelijken.  Zowel met als zonder NHG! Bereken nu jouw maximale hypotheek en sluit zelf je hypotheek af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *