NHG-Grens wordt niet verlaagd

Leestijd: < 1 minuut

In ons vorige blogbericht kon je lezen dat de NHG grens per 1 juli verlaagd zou worden. Vandaag kwam echter het bericht naar buiten dat het plan voor de verlaging van de baan is. Na een lange onderhandeling tussen het Waarborgfonds Eigen Woningen en minister  Blok voor Wonen, is er een overeenstemming gekomen.

Goed nieuws

Dat de NHG-grens niet daalt, is voor veel (nieuwe) huizenkopers goed nieuws. Wanneer je een woning op het oog hebt die maximaal een waarde heeft van €231.132, kan je nog blijven profiteren van de voordelen die de NHG mee brengt.

NHG-grens gemiddelde van huizenprijs

In 2009 werd als maatregel voor de crisis de NHG-grens verhoogt naar €350.000,-. Dit werd gedaan om de woningmarkt te stimuleren. Daarna zou de grens na 2012 gelijkmatig verlaagd worden. Op 1 juli 2016 zou de grens naar €225.000,- gaan. Daarna zou er ieder begin van het jaar gekeken worden naar de gemiddelde huizenprijs, om zo de NHG-grens te bepalen voor dat jaar.

In januari 2016 was de gemiddelde huizenprijs €234.830,-. Als de NHG-grens dus verlaagd zou worden naar €225.000,- zou de grens ruim onder het gemiddelde komen te liggen. De huidige grens sluit dus beter aan bij de huidige situatie. Het WEW was om deze reden in overleg gegaan met Minister Blok voor Wonen om van de verlaging per 1 juli af te zien.

Vanaf 2017 gaat er wel ieder jaar gekeken worden naar de gemiddelde huizenprijs voor de bepaling van de NHG-grens. In het najaar van 2016 zal het WEW met de nieuwe bepalingen naar buiten komen.

Hypotheek met NHG afsluiten

Op Hypotheek24.nl kan je bij verschillende geldverstrekkers hypotheken met NHG afsluiten. Profiteer nu nog van deze NHG-grens en bereken wat jij maximaal kan lenen voor je hypotheek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *