2 April is het NVM Open Huizen Dag

Leestijd: 2 minuten

Het is morgen weer zo ver! De NVM Open Huizen Dag is er weer. Maar wat is de open huizen dag eigenlijk? En waar moet je opletten als je naar de open huizen dag gaat? Lees in dit blog over alle do’s and dont’s op deze dag.

 

Wat is Open Huizen Dag?

Je wilt binnenkort misschien wel je eerste huis kopen of je wilt gaan verhuizen. Dan is de NVM Open Huizen Dag de uitgelezen kans om je eens goed te oriënteren. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur kan je vrijblijvend en zonder afspraak, huizen bezichtigen die mee doen aan de Open Huizen Dag.

Ook als jij je huis wilt verkopen is de NVM Open Huizen Dag zeker belangrijk. Je kan namelijk potentiële kopers werven!

Waar moet je op letten?

Voor zowel koper als verkoper zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je op moet letten. De Open Huizen Dag is voor beide partijen belangrijk. Je kan als verkoper de verkoop van je huis sterk stimuleren door mee te doen. Uit cijfers van het NVM is gebleken dat 30% van de woningen die meedoen aan de open huizen dag na 12 weken zijn verkocht! Als je mee doet als verkoper is het belangrijk dat je huis op orde is. Op de website van NVM staat een lijst met aandachtspunten om jouw woning optimaal naar voren te laten komen op deze dag. Als verkoper moet je rekenen op bezoek tussen 11:00 uur en 15:00 uur. Zet de koffie maar vast klaar!

Als koper is het goed om de punten die jij belangrijk vindt op te schrijven. Hoeveel slaapkamers wil je? Wat is de afstand van de woning tot je werk? Je moet dus kijken naar woningen die voldoen aan al je eisen. Stippel van te voren een route uit met alle woningen die je wilt bezichtigen. Geef jezelf ook een maximale tijd die je besteed aan iedere woning. Zo kom je aan alle bezichtigingen toe!

Heb jij je droomhuis gevonden tijdens de NVM Open Huizen Dag?

Het kan zomaar zijn dat jij je droomhuis vindt op de NVM Open Huizen Dag! Het is handig om te weten wat je maximaal kan lenen zodat je niet teleurgesteld weer naar huis gaat. Op Hypotheek24.nl kan jij makkelijk en snel je maximale hypotheek berekenen! Zo weet je direct in welke prijsklasse jij je droomhuis kan kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *