Gewetensbezwaard ORV

Gewetensbezwaren en het afsluiten van een hypotheek

Leestijd: < 1 minuut

Enkele weken geleden kreeg Hypotheek24.nl de volgende vraag: ‘Ik heb gewetensbezwaren waardoor ik geen overlijdensrisicoverzekering (ORV) wil afsluiten, kan ik dan toch een hypotheek afsluiten?’ Het is zeker mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder ORV. Wij leggen het je uit!

Kan je een hypotheek afsluiten als je gemoedsbezwaren hebt?

Ja, het is zeker mogelijk om een hypotheek af te sluiten als je gemoedsbezwaren hebt. Het probleem ontstaat pas op het moment dat je geen ORV wilt afsluiten. De geldverstrekkers waar wij afspraken mee hebben, stellen een ORV bij een bepaalde verstrekking verplicht. Als je geen ORV wilt afsluiten, dan moet je ervoor zorgen dat je niet onder de ORV verplichting valt.

Wanneer is een ORV verplicht?

Een ORV is verplicht als het te verstrekken hypotheekbedrag relatief hoog is in verhouding met de waarde van de woning. Iedere geldverstrekker hanteert een ander percentage vanaf wanneer ze een ORV verplicht stellen. Informeer bij ons vanaf wanneer een ORV verplicht is bij de hypotheekverstrekker van je keuze. Dan zoeken wij dat voor je op! Vraag je een hypotheek met NHG aan? Dan geldt een ORV verplichting vanaf 80% van de marktwaarde van de woning. Als je gemoedsbezwaard bent moet je dus onder dit percentage blijven.

Wil je een hypotheek aanvragen?

Zie jij als gewetensbezwaarde mogelijkheden na deze uitleg? Maak dan nu een rentevergelijking op Hypotheek24.nl en vraag je hypotheek zelf aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *