Rentestijging lijkt piek bereikt te hebben

Leestijd: 2 minuten

Sinds begin dit jaar is de hypotheekrente met een recordtempo gestegen. Aan deze forse stijgingen is nu een einde gekomen, waarmee de rentestijging zijn piek bereikt lijkt te hebben. De afgelopen weken is er sprake van een afvlakking van de hypotheekrente. Wij vertellen je hoe het zit!

Maximale leencapaciteit flink lager

De rentestijgingen hebben grote gevolgen gehad voor potentiële huizenkopers. Door de rentestijging sinds begin dit jaar is namelijk ook de maximale leencapaciteit in de meeste gevallen flink omlaag gegaan. Het gevolg hiervan is dat je nu een minder duur huis kunt kopen dan een paar maanden geleden het geval was. Door de afvlakking van de hypotheekrente lijkt het ergste nu gelukkig achter de rug.

Druk op de woningmarkt neemt iets af

Nu de forse rentestijging aan een einde gekomen lijkt te zijn neemt ook de druk op de woningmarkt iets af. Nu mensen over het algemeen minder kunnen lenen dan een paar maanden geleden neemt ook het aantal geïnteresseerden in een woning af, omdat het simpelweg minder makkelijk te financieren is. Daarnaast zal er ook minder overboden kunnen worden dan voorheen omdat hier, door de hogere rente, minder ruimte voor is.

Verwachtingen in de toekomst

Wat de hypotheekrente precies gaat doen in de toekomst is helaas onduidelijk. Nu de hypotheekrente afvlakt lijkt deze wat stabieler te zijn geworden. Wel wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) haar rente iets zal verhogen om de inflatie tegen te gaan. Dit kan ertoe leiden dat ook de hypotheekrente weer wat gaat stijgen. Hoe de rente zich verder zal ontwikkelen op de lange termijn is nu nog niet te zeggen, wij zullen je hierover op de hoogte houden!

Weten wat er mogelijk is? Maak een afspraak! 

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je andere vragen? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of klik hier! Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *