Huizenprijzen blijven stijgen het komende jaar

Leestijd: 2 minuten

Nadat het Calcasa vorige maand een voorspelling deed over de huizenprijzen doet de ABN Amro dat nu ook. Op basis van de cijfers van het eerste kwartaal verwachten zij dit jaar en het jaar daarna een flinke stijging.

rente

Er staan momenteel steeds minder huizen te koop. Hierdoor zijn de prijzen erg aan het stijgen. Iemand die een huis wilt kopen moet, ten opzichte van vorig jaar, gemiddeld 8 procent meer gaan betalen. De laatste keer dat de prijzen met deze vaart toename was in 2001.

Minder keuze op de huizenmarkt

Er is steeds minder keuze op de huizenmarkt. Zoals hierboven genoemd word komt dit doordat er steeds minder huizen te koop staan. Koophuizen zijn steeds minder te koop en kopers moeten dan ook steeds hoger bieden om een huis te krijgen. De hypotheekrente zal niet heel hard stijgen. Maar de prijzen gaan dit jaar en volgende jaar zeker nog toenemen. Nederland was een van de landen waar de prijzen het hardste stegen volgens de ABN Amro.

Lange rentevaste periode

De Hypotheekshop vertelt dat steeds meer mensen kiezen voor een lange rentevaste perioden. Dit komt grotendeels omdat men verwacht dat de hypotheekrentes de komende jaren ook zal gaan stijgen. De 15 en 30 jarige rentevaste periode zijn daarom momenteel erg populair.

Wat is een rentevaste periode?

Bij een rentevaste periode laat jij de rente vast stellen. Dit is handig als, zoals hierboven genoeg, de hypotheekrentes naar verwachting de komende jaren zullen stijgen. Hiermee heb jij zekerheid over je rente omdat deze vast staat. Je kan zelf de hypotheekrente vastzetten. Wil je meer zekerheid, kies dan voor een langere periode. Wil je graag een lage maandlasten waar meer onzekerheid is over de rente dan kies je voor een korte rentevaste-periode.

Hulp nodig?

Wil jij graag weten welke hypotheek jij het beste kan afsluiten? Onze hypotheekexperts staan voor jou klaar. Zijn te bereiken op 020 2611 666. Of kijk bij de veelgestelde vragen om jouw vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *