Open Huizen Dag trekt even veel mensen als in september

Leestijd: < 1 minuut

Zaterdag 7 april was het weer Open Huizen Dag. Net als afgelopen september hebben ongeveer 85.000 mensen huizen bezichtigd. Dit was opvallend omdat er minder huizen in de markt waren, ten opzichte van september.

Het NVM geeft aan dat door het tekort aan woningen op de huizenmarkt de prijzen stijging erg toeneemt.

Starters hebben het moeilijk

Het is al langere tijd bekend dat het lastig is voor starters om een plekje voor zichzelf op de huizenmarkt te vinden. Mocht er al een mogelijkheid zijn dat er nog een woning beschikbaar is dan is de toename in prijs het volgende probleem.

Afgelopen vrijdag gaf marktonderzoeker Q&A aan dat meer dan een derde van de huizen die werden verkocht door starters niet op eigen kracht gekocht konden worden de afgelopen vijf jaar. Veel starters vragen aan ouders of zij een deel kunnen bij leggen om het huis te kopen.

Welke hypotheek kan jij het beste afsluiten?

Na dit weekend heb jij je droomhuis gezien en een bod gedaan. Maar nu heb je een hypotheek nodig. Gebruik ons 10-stappenplan om te berekenen wat de beste hypotheek voor jou is.

Mocht je hier hulp bij willen dan kan je ook een gratis belafspraak maken met onze hypotheekcoaches. Samen met jou bekijken zij welke hypotheek het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *