In 4 slimme stappen een hypotheek aanvragen

Leestijd: 2 minuten

Zie jij er ook als een berg tegenop om je hypotheek te regelen? Dat is helemaal niet nodig. In een paar slimme stappen regel jij je hypotheek bij Hypotheek24.nl. Zo kun jij de Alpe d’Huzes luisteren vanuit huis en tegelijkertijd je hypotheek regelen. 

Hypotheekaanvraag

Stap 1: Bereken je maximale hypotheek

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je kan lenen voor je een hypotheek afsluit. De hypotheek wordt gebaseerd op het geld dat je bruto verdient en de uitgaven die je doet, ook wordt er gekeken naar jouw spaargeld. Het is goed om te onthouden dat je ook geld nodig kan hebben voor kosten koper en kosten die je later maakt, zoals het inrichting van je huis. Een maximale hypotheek is daarom niet altijd verstandig.

Let op: Je kunt altijd maar maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen, ook al kun je op basis van je inkomen meer lenen.

Stap 2: Kies een hypotheek

Nadat je jouw maximale hypotheek hebt berekend is het tijd om te kijken welke hypotheek aansluit bij jouw persoonlijke financiële wensen en situatie. Je kunt bij ons online hypotheken vergelijken. Wij tonen dan de hypotheekaanbieders die het beste bij jou passen

Kies je voor de zekerheid van advies of doe je het helemaal zelf?
Je kunt jouw wensen bespreken met je eigen hypotheekadviseur. We lopen altijd graag alles met je door en kiezen samen de beste hypotheek uit meer dan 30 aanbieders.

Stap 3: Documenten uploaden

Je kunt nu je bewijsstukken uploaden in jouw persoonlijke hypotheekdossier.  Hieronder hebben wij ze even op een rijtje gezet:

  • Koopovereenkomst (bij aankoop van een bestaande woning)
  • Koop/aannemingsovereenkomst (bij aankoop van een nieuwbouwwoning)
  • Werkgeversverklaring
  • Salarisstrook
  • Kopie legitimatiebewijs
  • Taxatierapport
  • UPO (Uniform Pensioen Overzicht)
  • In specifieke situaties kunnen er nog meer documenten worden gevraagd. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie

Bekijk hier het volledige overzicht.

Stap 4: Champagne koud zetten

Via onze handige track & trace kan je precies de voortgang van jouw hypotheek in de gaten houden. Zo weet je precies wanneer je de champagne koud kan gaan zetten en je de sleutels van jouw droomhuis in handen hebt.

Aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *