Nieuwbouwwoning? Let op bij de oplevering

Leestijd: 2 minuten

Kopers moeten goed gaan opletten als zij een woning gaan kopen, want nieuwbouwwoningen worden steeds vaker aangeleverd met gebreken en fouten, dat meldt Het Vereniging Eigen Huis (VEH) vandaag. Waar moet jij op letten bij de oplevering van een nieuwbouwwoning?

Nieuwbouwwoning

De afgelopen jaren zijn de percentages flink toegenomen met gebreken aan de nieuwbouwwoningen. VEH geeft aan dat dit komt doordat er steeds meer schaarste is in het personeel voor de bouw.

Nieuwbouwwoning opgeleverd? Waar let ik op?

Het is belangrijk om goed op te letten als je in een nieuwbouwwoning gaat wonen. De woning moet voldoen aan bouwregelgeving en de gemaakte afspraken tussen de koper en de bouwer.

Bekijk bij de oplevering ook goed het meer- en minderwerk.  Dat zijn afspraken die je hebt gemaakt die buiten het standaard bouwplan vallen. Neem daarom de meer- en minderwerklijst mee.

Het opleveringsrapport

Als er nog gebreken zijn moet de aannemer dit binnen drie maanden na oplevering herstellen mits je de koopovereenkomst hebt getekend.

Tijdens de oplevering wordt er een opleveringsrapport opgesteld door jou en de aannemer. Hierin leg je alle gebreken vast. Deze moeten binnen drie maanden na oplevering hersteld worden mits je de koopovereenkomst hebt getekend.

Wat je nog meer moet weten als je nieuwbouw koopt

Wat is nog meer goed om te weten als je een nieuwbouwhuis koopt:

Heb jij behoefte om vrijblijvend te sparren over de kosten van een nieuwbouwwoning? Bij Hypotheek24 kan je een gratis kennismakingsgesprek met een van de hypotheekadviseurs regelen.

Toch liever een bestaande woning?

Een bestaande woning kopen steekt anders in elkaar dan het kopen van een nieuwbouwwoning. Bij een bestaande woning kan je bijvoorbeeld onderhandelen over de prijs maar kan je de inrichting niet zelf bepalen. Wil jij weten wat je precies kan lenen en heb je daar hulp bij nodig onze hypotheekadviseurs helpen je graag verder.

Wil jij een bestaande woning bezichtigen? Gebruik dan ook de volgende tips zodat jij zonder zorgen in je nieuwe huis kan gaan wonen.

  • Zorg dat er een bouwkundige keuring is uitgevoerd voor je een huis koopt. Dit geeft een goeie kijk op het onderhoud van het huis
  • Gebruik onze Open Huizen Dag Checklist als je een bestaande woning gaat bezoeken. Zo voorkom je verrassingen.
  • Zorg ervoor dat je valkuilen voorkomt wanneer je een huis gaat kopen.

Hypotheek regelen

Heb jij jouw droomhuis al gevonden? Dan ben je klaar om een hypotheek te regelen. Dit kun je zelf regelen of met advies, dat bepaal jij! Bezoek onze website voor de mogelijkheden! Begin alvast met het berekenen van je hypotheek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *