Drie voordelen van een hypotheek met NHG!

Leestijd: 2 minuten

Heb jij een huis op het oog van maximaal 265.000 euro? Dan hebben we goed nieuws voor je! Jij kunt een hypotheek afsluiten met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wat is dat precies en wat zijn de drie voordelen?

1. Korting op je hypotheekrente

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijg jij een korting op je hypotheekrente. Je krijgt deze korting, omdat een hypotheek met NHG minder risico met zich mee brengt voor de geldverstrekker. In ruil daarvoor kunnen ze jou dus een korting aanbieden. Je kunt makkelijk hypotheekrentes met NHG korting vergelijken op Hypotheek24.nl.

Het is risico is kleiner, omdat stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) garant staat als er kosten zijn aan de hypotheek die jij in bepaalde situaties niet meer kunt betalen.  Dan komen we meteen op voordeel 2 en 3 van een hypotheek met NHG.

2. Regeling bij betalingsproblemen

Als je tijdelijk je hypotheeklasten niet kunt betalen, omdat je bijvoorbeeld je baan kwijt raakt, kun je met een hypotheek met NHG een betalingsregeling treffen. Belangrijk hierbij is wel dat duidelijk is dat deze situatie tijdelijk is.

3. Restschuld wordt overgenomen door NHG

Het kan zo zijn dat je wordt gedwongen om je huis te verkopen. Het is dan mogelijk dat er een restschuld ontstaat. Dat gebeurt als de waarde van je huis bij de verkoop lager is dan je overgebleven hypotheek. Ze zeggen ook wel dat je huis dan ‘onder water‘ staat.

Onder bepaalde voorwaarden kan de restschuld dan worden kwijt gescholden als je een hypotheek met NHG hebt.

Let op: De gedwongen verkoop van je huis, moet buiten jouw schuld om zijn ontstaan. Je raakt bijvoorbeeld werkloos of je gaat scheiden. Daarnaast moet je er alles aan hebben gedaan om de restschuld zo klein mogelijk te maken.

Addertje onder het gras?

Nee hoor, het is in alle gevallen waarin jij een huis koopt onder de 265.000 euro handig om een hypotheek met NHG af te sluiten. Je betaalt eenmalig bij het afsluiten van de hypotheek 1 procent van het hypotheekbedrag aan stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

Vergelijk de hypotheekrente op Hypotheek24.nl en regel je hypotheek online met of zonder advies, dat bepaal jij. Wat je ook kiest , wij maken jouw hypotheek in orde!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *