Een van Amerika’s duurste huizen verkocht

Leestijd: 2 minuten

Ooit gedacht dat jouw huis een dure aankoop was? Think again! Recent is een van de duurste huizen van Amerika over de toonbank gegaan. Prijs? 150 miljoen!

Foto: Instagram/JadeMillsEstates

Maar voor deze prijs krijg je uiteraard wel iets terug. Het huis, dat in Bel Air ligt en de bijnaam ‘’Chartwell’’ heeft, is een kleine 2300 vierkante meter groot en inclusief 18 slaapkamers, 24 badkamers, zwembad, tennisbaan en een betoverend uitzicht over de Stille Oceaan. Dit zet Chartwell in de top 5 van duurste huizen van Amerika.

De gelukkige koper van dit paleis is Lachlan Murdoch. Hij is de zoon van mediamagnaat Rupert Lachlan en is dan ook geen onbekende op het gebied van architectonische hoogstandjes. Voor deze aankoop verbleef hij al in een chateau gebouwd in de Franse neoklassieke stijl.

Het huis heeft bekendheid opgedaan toen het te bewonderen was in de sitcom The Beverly Hillbillies. Daarnaast is het bijgebouw op het terrein enige tijd de thuishaven van oud-president Ronald Reagan geweest.

Klik hieronder voor een house tour van Chartwell.

Bron: YouTube/ArchitecturalDigest

Toen het huis op de markt kwam was de vraagprijs 245 miljoen dollar. Later werd dit verlaagd naar 195 miljoen. Lachlan lijkt met zijn 150 miljoen dus goed weg te zijn gekomen.

Voor velen lijkt 150 miljoen ver weg, maar het kan nog extremer. In dezelfde wijk ligt namelijk een andere kavel, genaamd ‘’The one’’, te koop voor 500 miljoen dollar! Leg dit bedrag opzij en jij bent de trotse eigenaar van een heuvel, vijf zwembaden, een theater, bowlingbaan en een nachtclub.

Weten hoe ”The one” eruit ziet? Kijk nu deze video!

Bron: YouTube/arqui300

Ben jij naar een huis aan het kijken? Klik hier voor onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *