Stappenplan voor het verbouwen van je woning

Leestijd: 3 minuten

Veel mensen kiezen ervoor om hun woning te gaan verbouwen, aangezien het kopen van een nieuwe woning lastig is in de huidige woningmarkt. Hoe pak je dat aan? We helpen je met een stappenplan!

Stap 1: Wat wil je gaan verbouwen?

Tijd om die fantasie aan het werk te zetten! Wat zou je willen veranderen aan je woning? Wordt het een uitbouw, een nieuwe keuken of toch die dakkapel? En ga je dan ook direct je woning verduurzamen?

In deze fase kan je vervolgens offertes opvragen zodat je een goed beeld hebt van wat je wensen ongeveer zouden kosten. Vraag ook direct even na of je een vergunning van de gemeente nodig hebt of dat je direct kan beginnen.

Stap 2: Hoe ga ik dat betalen?

In deze stap ga je uitzoeken hoe je de verbouwing wilt gaan betalen. Ga je je spaargeld gebruiken of wil je je hypotheek ervoor verhogen? Het kan ook een idee zijn om je hypotheek over te sluiten en hiermee direct te profiteren van de huidige lage rentes.

Bij Hypotheek24 helpt één van onze hypotheekadviseurs je graag met kijken wat haalbaar is. Plan een gratis gesprek in en weet wat je mogelijkheden zijn.

Stap 3: Wat is mijn woning waard?

Als je de verbouwing wilt financieren met een hypotheek, is het nu tijd om de taxateur in te schakelen. De taxateur zal de marktwaarde van je woing gaan bepalen. Om dit te kunnen doen, moet je een verbouwingsspecificatie invullen, waarin je aangeeft wat je ongeveer per onderdeel wilt gaan uitgeven.

Wil je je woning ook verduurzamen in de verbouwing? Laat dan voordat de taxateur naar de woning gaat een energieadviseur van De Energiebepaarders langskomen. Als je je hypotheek via Hypotheek24 afsluit, krijg je namelijk een gratis verduurzamingsadvies. De benodigde kosten voor verduurzaming kan je vervolgens direct aan de taxateur meegeven. Makkelijk!

Stap 4: Tijd om je hypotheek te regelen!

Je hebt je taxatie binnen! Super nu kan je je hypotheek gaan regelen. In een adviesgesprek met één van de adviseurs van Hypotheek24 ga je kijken hoe je de verbouwing gaat financieren. Ga je je hypotheek alleen verhogen of sluit je direct over naar een andere geldverstrekker? En financier je de kosten voor de hypotheek mee? Onze adviseur helpt je met al deze vragen!

Is de hypotheek samengesteld? Dan ga je samen met de hypotheekcoach de hypotheek regelen. In je online omgeving zie je wat je moet aanleveren en bij vragen WhatsApp je direct je coach. Super makkelijk! Binnen no time is je hypotheek rond!

Stap 5: En verbouwen maar!

Zodra de hypotheek rond is en de akte getekend is, krijg je beschikking over een bouwdepot. De nota’s van de bouwbedrijven stuur je op naar de geldverstrekker en zij betalen de nota’s vaak rechtstreeks aan de bedrijven uit. Zorg ervoor dat je de nota’s op tijd opstuurt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het verbouwen van je woning? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen! Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *