Bruto- en netto maandlasten

Welke kosten maak je bij het oversluiten van je huidige hypotheek?

Leestijd: < 1 minuut

Ziet de lage rente er voor jou ook aantrekkelijk uit? Sluit je hypotheek dan over. Wij laten zien met welke kosten je te maken krijgt zodat je kan berekenen hoeveel je kan besparen!

1. Boeterente

Je huidige geldverstrekker brengt boeterente in rekening als je jouw hypotheek wilt oversluiten voordat de rentevaste-periode afloopt. Ze lopen namelijk inkomsten mis als jij voortijdig naar een andere geldverstrekker overstapt. Je kan de boeterente opvragen bij je huidige geldverstrekker zodat je kan berekenen of en hoeveel oversluiten je gaat opleveren.

2. Afsluitkosten

Een nieuwe hypotheek sluit je bij Hypotheek24.nl al af voor € 650,-. Hiervoor krijg je een persoonlijke hypotheekcoach die alles van jouw dossier weet en waar je voor al je vragen terecht kunt. Daarnaast regel je de hypotheek in je eigen tijd vanaf de keukentafel. Erg flexibel!

3. Notariskosten

Ook bij het oversluiten van je hypotheek is het nodig om langs de notaris te gaan. De notaris haalt namelijk je oude hypotheek door en schrijft de nieuwe hypotheek in door middel van een hypotheekakte. Notarissen kunnen zelf hun tarieven bepalen dus het loont om te vergelijken. Vergelijk eenvoudig notaristarieven via DeGoedkoopsteNotaris.nl.

4. Taxatiekosten

Om de waarde van je woning te bepalen, kan je tijdens het oversluiten van je hypotheek een taxatierapport op laten maken. In veel gevallen is het ook mogelijk om je hypotheek over te sluiten op basis van het WOZ-beschikking. Een WOZ-beschikking ontvang je ieder jaar van de gemeente en geeft de waarde van je woning weer. Lees hier of een taxatierapport in jouw geval nodig is.

Hypotheekrente vergelijken

Vergelijk de actuele hypotheekrente met de rente die je nu betaalt en bereken hoeveel jij kan besparen bij oversluiten. Kom je er niet uit? Maak dan een gratis belafspraak met een van onze hypotheekexperts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *