Rentevaste-periode

Voor welke rentevaste-periode kies jij?

Leestijd: < 1 minuut

Een belangrijk onderdeel van je hypotheek is de rentevaste-periode. Volgens Business Insider is een rentevaste-periode van 20 jaar het vaakst gekozen de afgelopen periode. Maar liefst 45% van alle hypotheken wordt afgesloten met een rentevaste-periode van 20 jaar. Kies jij er ook voor om de hypotheekrente 20 jaar vast te zetten?

Voordelen rentevaste-periode van 20 jaar

Lange tijd kozen de meeste huizenkopers ervoor om de hypotheekrente tien jaar vast te zetten. Maar dankzij de lage hypotheekrente, wordt 20 jaar vast steeds gewilder. Dat is logisch vanwege de volgende voordelen:

  • Je blijft de huidige, lage rente 20 jaar lang betalen want jouw rente stijgt niet als de actuele hypotheekrente stijgt;
  • Je rente staat 20 jaar vast zodat je weet wat je maandlasten zijn voor de komende 20 jaar.

Het vastzetten van de hypotheekrente heeft niet alleen maar voordelen. Een langere rente heeft als nadelen:

  • Hoe langer je de rente vast zet, hoe meer hypotheekrente je betaalt. Je betaalt namelijk voor meer zekerheid;
  • Als de hypotheekrente daalt, profiteer je daar in die 20 jaar niet van.

Let op: de rentevaste-periode is niet hetzelfde als de looptijd van je hypotheek. De looptijd is de periode waarvoor je de hypotheek afsluit. Vaak is dat 30 jaar.

Populaire  rentevaste-periodes

Ondanks dat steeds meer hypotheken een rentevaste-periode hebben van 20 jaar, is ook de rentevaste-periode van tien jaar nog steeds gewild. Na de rentevaste-periode van 20 jaar, kiezen huizenkopers het vaakst om de rente tien jaar vast te zetten.  Op de derde plaats komt de rentevaste-periode van 30 jaar. Waar kies jij voor?

Hypotheekrente vergelijken

Weet jij nog niet hoe lang jij de rente wilt vastzetten? Vergelijk de hypotheekrente op Hypotheek24.nl. Je weet dan meteen hoeveel rente jij gaat betalen voor jouw favoriete woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *