Private lease auto

Lagere maximale hypotheek door private lease auto

Leestijd: < 1 minuut

Steeds meer particulieren leasen een auto volgens NOS.nl. Dit wordt ook wel private lease genoemd. Het afgelopen jaar is het aantal private lease auto’s gestegen met maar liefst 78%. Private lease heeft verschillende voordelen, maar realiseert iedereen zich wel dat het particulier leasen van een auto je maximale hypotheek negatief beïnvloedt?

Wat is private lease?

Private lease is het leasen van een auto door particulieren. Je betaalt naast benzine, een bepaald bedrag per maand waar alles bij in zit. Denk hierbij aan de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting. Het voordeel hiervan is dat je niet in een keer een auto hoeft aan te schaffen en dat alle kosten gebundeld zijn.

Sta je geregistreerd bij het BKR?

Een private lease auto lijkt erg aantrekkelijk vanwege de financiële voordelen. Maar door zo’n auto sta je geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) met een positieve registratie. Een positieve registratie bij het BKR betekent dat je leningen hebt, maar geen betalingsachterstanden. De registratie heeft echter wel invloed op je maximale hypotheek. Je moet namelijk iedere maand een bepaald bedrag betalen voor je auto waardoor je maximale hypotheek lager wordt. Je moet de hypotheeklasten namelijk wel kunnen betalen naast je andere vaste lasten.

Wat is je maximale hypotheek?

Begin goed voorbereid aan de jacht op je droomwoning en bereken je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl. Binnen twee minuten weet jij hoeveel je kan lenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *