Studieschuld

“Kan ik met een studieschuld een hypotheek afsluiten?”

Leestijd: < 1 minuut

Je studie is afgerond en je werkt al een aantal jaar. Nu is het tijd om een huis te kopen. Je hebt alleen geleend tijdens je studietijd. Kan je dan wel een hypotheek afsluiten? En ben je verplicht om je studieschuld op te geven tijdens het regelen van je hypotheek? Hypotheek24.nl beantwoordt je vragen!

Studieschuld en hypotheek

Een hypotheek afsluiten met een studieschuld is wel degelijk mogelijk. Realiseer je echter wel dat je maximale hypotheek lager is met zo’n schuld. Iedere euro aan studieschuld, levert je ongeveer twee euro minder aan hypotheek op. Heb je bijvoorbeeld een studielening van € 20.000,-, dan wordt je maximale hypotheek zo’n € 40.000,- minder. Je moet de maandlasten van zowel je schuld als je hypotheek namelijk wel kunnen betalen.

Opgeven schuld tijdens hypotheekaanvraag

Je maximale hypotheek wordt lager dankzij een studieschuld en deze schuld wordt niet geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Hierdoor lijkt het aantrekkelijk om de schuld niet op te geven tijdens je hypotheekaanvraag. Ondanks dat ben je toch verplicht om de studieschuld op te geven aan de geldverstrekker. Anders kan je in de problemen komen als de lening toch naar voren komt.

Maximale hypotheek berekenen

Je weet nu dat je studieschuld invloed heeft op je hypotheek. Bereken je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl om te weten hoeveel jij kan lenen. Binnen twee minuten weet jij wat je maximale hypotheek is en kan de huizenjacht beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *