Vast dienstverband

“Ik heb geen vast dienstverband, kan ik toch een hypotheek afsluiten?”

Leestijd: 2 minuten

Denk jij dat je geen hypotheek kan afsluiten omdat je geen vast dienstverband hebt? Dan heb je het mis. Er zijn wel degelijk mogelijkheden voor een hypotheek als je op dit moment geen vaste aanstelling hebt. Wij laten zien welke!

Wanneer kan je een hypotheek afsluiten zonder vaste aanstelling?

Als je op dit moment geen vast contract hebt, dan kunnen we je helpen met het regelen van je hypotheek als één van deze situaties van toepassing is:

  • Je krijgt een vast dienstverband;
  • Je krijgt een tijdelijk dienstverband met intentieverklaring;
  • Je krijgt een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring.

Is één van deze situaties op jouw van toepassing? Dan kan je via Hypotheek24.nl een hypotheek afsluiten samen met je hypotheekcoach! We leggen alle drie de mogelijkheden uit zodat je weet hoe het in zijn werk gaat.

Krijg je een vast dienstverband?

Het klinkt tegenstrijdig maar het is toch mogelijk: je hebt momenteel geen inkomen, maar je kan toch een hypotheek krijgen. Hoe zit dat precies? Als je een toekomstig vast dienstverband hebt, dan kunnen we het inkomen toch meenemen ondanks dat je nog niet begonnen bent met werken. De voorwaarde is wel dat het dienstverband binnen 6 maanden in moet gaan en je geen proeftijd hebt.

Belangrijk: MUNT Hypotheken neemt geen inkomen uit toekomstige dienstverbanden mee. Je kan deze geldverstrekker niet kiezen als je dienstverband nog niet is ingegaan.

Krijg je een tijdelijk dienstverband met intentieverklaring?

Als je een tijdelijk dienstverband krijgt met een intentieverklaring, dan kunnen we je aanvraag in behandeling nemen als je contract is ingegaan. In de eerste maand van je dienstverband behandelen we je aanvraag echter als flexwerker. Geldverstrekkers nemen een intentieverklaringen die binnen een maand worden afgegeven namelijk vaak niet serieus. We nemen in dat geval je inkomen mee van de afgelopen drie jaar. Op basis daarvan berekenen we het gemiddelde inkomen en de maximale hypotheek. Het gemiddelde inkomen mag niet hoger zijn dan het inkomen uit het laatste jaar. Na de eerste maand zullen we uitgaan van je huidige inkomen.

Bij uitzondering kunnen we je aanvraag als een reguliere aanvraag indienen. Je huidige inkomen kan namelijk hoger zijn dan het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. De niet goed geld terug garantie vervalt in dat geval. Let op: In dit geval mag er geen sprake zijn van proeftijd en het dienstverband moet zijn ingegaan voordat de hypotheekaanvraag kan worden gestart.

Krijg je een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring?

Een tijdelijk dienstverband waarbij geen intentieverklaring wordt afgegeven, kan worden meegenomen voor de hypotheekaanvraag als flexwerker. Net als bij het tijdelijke dienstverband met intentieverklaring moet ook hier het dienstverband zijn begonnen voordat de aanvraag kan worden ingediend.

Wat is je maximale hypotheek?

Is een van bovenstaande situaties op jou van toepassing? Dan kan je beginnen met het regelen van je hypotheek! Het online afsluiten van je hypotheek begint bij het berekenen van je maximale hypotheek. Op Hypotheek24.nl weet je binnen enkele minuten hoeveel jij kan bieden op je droomhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *