Nieuwbouwwoningen het hoogste in acht jaar

Leestijd: 2 minuten

In 2017 zijn meer dan 62 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Vergeleken met 2016 komt dit in de buurt van een toename van 14 procent. Hiermee wordt het hoogste aantal in de afgelopen acht jaar bereikt.

Met je zorgverzekering iphone 5 afbetalen. Met korting ben je beter uit.

Crisis effect

De crisis van 2009 heeft een grote impact gehad op onze economie, dit is nog steeds te zien. De bovengenoemde 14 procent is erg hoog maar nog steeds 20 procent lager als we dit vergelijken met het aantal voor de crisis. In de jaren tussen 2000 en 2009 werden er rond de 76 duizend nieuwbouwwoningen per jaar opgeleverd. De afname is aanzienlijk zichtbaar met als dieptepunt 2014. In de onderstaande bron wordt dit weergegeven. (Bron: CBS)

Groei van nieuwbouwwoningen

Op 1 januari 2018 waren er 7,7 miljoen woningen, dit was 55 duizend meer dan het jaar daarvoor. In 2017 was de groei van woningvoorraad voor de nieuwbouw met 0,8 procent gestegen. Flevoland is dit jaar de provincie die de grootste toename zag, namelijk 1,4 procent. De toename in de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland worden ook hoger dan het gemiddelde in Nederland.

Gemeentes stijging

Als we kijken per gemeente zien we dat Amsterdam 4.918 nieuwbouwwoningen heeft opgeleverd afgelopen jaar. Er zijn in Amsterdam 433 duizend woningen, hiermee heeft Amsterdam 6 procent van de woningvoorraad. Alleen in de volgende gemeentes werden er geen nieuwbouwwoningen opgeleverd Valkenburg aan de Geul, Bellingwedde en Zandvoort.

Weten hoe jij een hypotheek kan afsluiten voor een nieuw woning? Onze hypotheekadviseurs helpen je graag hier graag mee. Samen met jou zoeken zij uit wat de mogelijkheden zijn. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *