Voorbehoud bouwkundige keuring standaard in koopcontract

Leestijd: 2 minuten

Per 1 februari wordt er een aanpassing gedaan aan het koopcontract model. Eerder is al afgesproken dat er in het koopovereenkomst model standaard moet worden opgenomen dat je onder voorbehoud van financieren de woning kunt kopen. Naast deze financiering wordt nu ook de bouwkundige keuring onder voorbehoud standaard opgenomen. 

Koopcontract

Hoe werkt kopen onder voorbehoud?

Wanneer je als koper een bod doet kun je nog van de koop afzien. Voor de koper is dit fijn, zij hebben dan een poosje de tijd gehad om het huis te mogen kopen. Voor de verkoper is het wat minder fijn. Het is een onzekere situatie, omdat de koper nog onder de deal uit kan komen.

Aangezien het steeds meer dringen is op de woningmarkt kan de verkoper steeds vaker eisen stellen. Gevolg is dan dat de koper het kopen onder voorbehoud achterwege laat om eerder in aanmerking te komen voor de woning. Door de nieuwe wijzigingen in het koopcontract model kan dit dus niet meer. En wordt de bouwkundige keuring nu standaard opgenomen in het koopcontract model.

Meer informatie over het koopcontract en wanneer je deze nog kunt ontbinden.

Kopen zonder voorbehoud

Het blijft met het nieuwe model koopcontract nog steeds mogelijk om af te zien van kopen onder voorbehoud. Alleen moet dat per 1 februari 2018 nadrukkelijk worden doorgestreept in het modelcontract. Verwijderen mag niet. Kopers worden dan bewuster van het kopen onder voorbehoud.

Hulp nodig?

Wil je weten welke specifieke punten jij het beste kan toevoegen in het koopcontract? Onze hypotheekadviseurs helpen je hier graag mee. Samen met jou zoeken zij uit wat de mogelijkheden zijn. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *