Heb jij een euriborhypotheek? Bekijk of je geld terug krijgt

Leestijd: 2 minuten

We zitten in 2018 en jij wilt een frisse start maken door alles op orde te hebben. De maand januari kan zomaar een goed begin zijn van jouw jaar. Als namelijk bij de ABN AMRO een zo geheten ‘Euriborhypotheek’ hebt afgesloten, tussen 2005 en 2009, kan je geld terugkrijgen.

Euriborhypotheek

Hoger beroep

Nadat er vorige week veel speculatie is geweest over de ABN AMRO en hun Euriborhypotheek. Weten we nu dat de ABN AMRO klanten, die deze hypotheek afgesloten hebben tussen 2005 en 2009, te veel hypotheekrente hebben betaald. De meerderheid van de klanten dacht dat het normaal was dat dit tarief werd verhoogd, maar dit was niet het geval. Dit blijkt uit de rechtszaak die ABN AMRO had lopen en in hoger beroep verloor.

Rond de 5.000 consumenten hebben in deze periode een hypotheek afgesloten.  De meerderheid dacht hiervan dat het normaal een verhoging in het tarief te zien, gebaseerd op de opslag kosten die de bank zelf mag aanpassen. Hiermee verhoogde de ABN AMRO tussen 2009 en 2012 het percentage met een half procent en later zelfs met één heel procent.

Hierboven is één heel procent verhoging genoemd. Maar voor bepaalde klanten betekent dit dat zij vijf procent meer op hun hypotheeksom moeten betalen. Voor sommige liep dit zelfs op tot tien procent.  We pakken hier even een voorbeeld bij. Als er een hypotheek  wordt afsluiten voor 300.000 euro dan is het bedrag dat je teveel betaald al 15.000 of 30.000 euro.

Euriborhypotheek aanpassing

ABN AMRO meldt dat het niet meer mogelijk is om een hypotheek  met het Euribor-rentetarief af te sluiten na 2009. Het is ook niet mogelijk om een Euriborhypotheek mee te nemen naar een andere lening of toe te passen op een bestaande lening.

Krijg jij geld terug?

Nu is de vraag geldt dit ook voor jou als consument?
Als jij bij ABN AMRO een hypotheek hebt afgesloten tussen 2005 en 2009 dan gaat dit wel degelijk over jou en dan kan jij geld terug krijgen van de ABN AMRO.

Heb je nog een vragen? Onze hypotheekadviseurs helpen je hier graag mee. Samen met jou zoeken zij uit wat de mogelijkheden zijn. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *