Droomhuis

Wat te doen als je droomhuis te duur is?

Leestijd: < 1 minuut

Je bent helemaal in de wolken want je hebt jouw droomhuis gevonden! Maar tot je grote spijt is de maximale hypotheek niet hoog genoeg. Wat zijn dan de mogelijkheden om je droomwoning toch te financieren?

1. Starterslening

Ben je een starter en is je maximale hypotheek niet hoog genoeg? Dan kan een Starterslening uitkomst bieden! De Starterslening is een speciale hypotheek die je via de gemeente en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), naast je reguliere hypotheek kan afsluiten. Een Starterslening is een gunstige lening omdat je de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaalt. Lijkt een Starterslening jou ook wel wat? Vraag bij de gemeente na of een Starterslening tot de mogelijkheden behoort en wat de voorwaarden zijn.

2. Schenking

Ben jij tussen de 18 en 40 jaar oud en is de woning die je wilt kopen net te duur? Dan kan een schenking uitkomst bieden. In 2017 geldt namelijk een schenkingsvrijstelling tot € 100.000,-. De schenking is belastingvrij onder andere als je de schenking gebruikt voor het kopen of verbeteren van een koopwoning. Meer informatie over de belastingvrije schenking kan je hier vinden.

3. Sparen

Zit een schenking er niet in en kom je niet in aanmerking voor een Starterslening of biedt jouw gemeente geen Starterslening aan? Dan zit er helaas niets ander op dan nog even te sparen. Bereken hoeveel je tekort komt en hoeveel je per maand kan sparen. Voor je het weet is die droomwoning wél van jou!

Maximale hypotheek berekenen

Wil jij graag weten hoeveel je kan lenen? Op Hypotheek24.nl kan je eenvoudig je maximale hypotheek berekenen. Binnen twee minuten weet jij of dat droomhuis van jou kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *