Veranderingen huizenmarkt

Huizenprijzen in 14 jaar niet zo sterk gestegen

Leestijd: < 1 minuut

Augustus 2016 was een geweldige maand voor de woningmarkt! De prijzen van koopwoningen zijn afgelopen maand namelijk met 6% gestegen. De grootste stijging sinds 14 jaar, zo meldt NOS.nl! Daarnaast schreven we maandag dat in augustus 25,9% meer woningen verkocht zijn. Dat belooft wat voor september!

Ontwikkeling huizenprijzen

Het CBS laat weten dat de huizenprijzen al sinds mei 2014 stijgen, maar dat de stijging nog niet zo sterk is geweest. De toename van huizenprijzen is positief voor mensen waarvan het huis onder water staat. Begin 2016 stonden 22,5% van de koophuizen onder water, terwijl dat begin 2013 nog 36% waren. Als je huis in het verleden onder water stond, dan staat je huis dat wellicht nu niet meer!

Huis onder water

Een huis dat onder water staat, heeft een hypotheek die hoger is dan de marktwaarde van de woning. Als je een huis dat onder water staat verkoopt, dan blijf je met een restschuld zitten. Een restschuld is niet mee te financieren in de nieuwe hypotheek en zal met eigen middelen moeten worden ingelost. Vandaar dat veel mensen hun huis niet verkopen als het onder water staat.

Hypotheek afsluiten

Staat jouw hypotheek niet meer onder water en wil je graag verhuizen? Sluit dan je nieuwe hypotheek af via Hypotheek24.nl en bespaar op een duur hypotheekadvies. Via het tiendelige stappenplan wordt je door je hypotheekaanvraag heen geleid en sluit je zelf eenvoudig je hypotheek af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *