Studieschuld

Meer woningen verkocht in augustus

Leestijd: < 1 minuut

De huizenmarkt blijft het goed doen! De afgelopen maand zijn er 25,9% meer woningen verkocht in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder volgens het Kadaster. In vergelijking met juli is de woningverkoop gestegen met 1,3% zo bericht NU.nl.

Aantallen

In augustus wisselden 19.975 woningen van eigenaar. Ter vergelijking: in augustus 2015 werden  15.863 huizen verkocht. Een stijging van meer dan een kwart! Ook het aantal geregistreerde hypotheken ging omhoog, namelijk met 20,3%.

Provincies

Van alle Nederlandse provincies heeft Drenthe het qua huizenverkoop de afgelopen maand het beste gedaan. In Drenthe werden in augustus maar liefst 38,4% meer woningen verkocht ten opzichte van augustus 2015. Een enorme stijging! Noord-Holland was de provincie met de minste groei. In die provincie steeg de woningverkoop met 15,9%.

Hypotheek afsluiten

Ben jij ook van plan om een huis te kopen? Bereken meteen je maximale hypotheek en begin je zoektocht op de huizenmarkt! Voor je het weet heb je het perfecte huis gevonden en kan je beginnen met het zelf afsluiten van je hypotheek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *