Huizenprijzen weer gestegen

Jonge huizenkoper opereert vaker op de woningmarkt

Leestijd: < 1 minuut

De jonge huizenkoper onder de 25 jaar is in het tweede kwartaal met maar liefst 85% gestegen in vergelijking met vorig jaar, aldus NOS.nl. Met name buiten de Randstad is deze stijging te zien. Woningen zijn daar voor starters betaalbaarder.

Opvallende stijging

Het bericht dat jongeren vaker een woning kopen is opvallend omdat starters het juist moeilijker hebben op de woningmarkt. De eisen voor een maximale hypotheek zijn strenger geworden en ze hebben geen overwaarde uit de verkoop van een oude woning. Daarnaast kwam deze week het bericht naar voren dat steeds meer huizen worden gekocht zonder hypotheek.

Schenking

Gezien de situatie op de huizenmarkt en de strenge eisen, is het niet verwonderlijk dat jongeren vaker een schenking van hun ouders krijgen om een huis te kunnen kopen. De belastingvrije schenking van € 100.000,- in 2017 zal waarschijnlijk een bijdrage aan leveren aan de groei van jonge huizenkopers. Daarnaast brengen jongeren steeds vaker spaargeld in.

Maximale hypotheek

Het kopen van een huis begint bij het berekenen van je maximale hypotheek. Dat geldt voor iedereen. Of je nu voor het eerst een huis koopt of dat je doorstroomt naar een andere koopwoning. Op Hypotheek24.nl bereken je eenvoudig en snel hoeveel jij kunt lenen voor je droomhuis. Laat de jacht maar beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *