Huizenkoper

Welke huizenkoper heeft geen hypotheek nodig?

Leestijd: < 1 minuut

Steeds meer woningen worden zonder hypotheek gekocht volgens het Financiële Dagblad. Met name appartementen worden vaak gekocht zonder hypotheek. In 2016 zijn bijna 33% van alle verkochte appartementen zonder hypotheek gefinancierd, zo blijkt uit onderzoek van Het Kadaster. Nu zal je misschien denken ‘Wie is toch die huizenkoper die een huis kan kopen zonder hypotheek?’

Wie kopen woningen zonder hypotheek?

Huizenkopers die geen hypotheek nodig hebben, zijn volgens Het Kadaster vaak:

  • Ouder;
  • Doorstromer;
  • Belegger.

Daarnaast heeft bijna 43%  van deze groep meerdere woningen op zijn naam staan en stroomt 38% door naar een andere woning.

Wat zijn de gevolgen van deze ontwikkeling?

De huizenkopers die geen hypotheek afsluiten bij de koop van een woning, beïnvloeden de woningmarkt. Een positief gevolg is dat er meer huurwoningen bij komen in de vrije sector. Een nadeel is echter dat het voor starters moeilijker is om een huis te kopen. Als je voor het eerst een huis koopt, heb je vaak minder eigen vermogen en geen overwaarde uit de verkoop van een oude woning.

Hypotheek online afsluiten

Heb jij wel een hypotheek nodig bij het kopen van je huis? Regel je hypotheek dan online bij Hypotheek24.nl. We regelen je hypotheek razendsnel en je hebt de keuze uit meer dan vijftig hypotheken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *