5 redenen waarom je zelf je hypotheek zou moeten afsluiten

Leestijd: 2 minuten

Hypotheekadviseurs willen jou laten geloven dat het afsluiten van een hypotheek zeer complex is. Voor de meeste mensen valt dat reuze mee! Je kiest de bank met de scherpste hypotheekrente  en de laagste maandlasten. Er komt natuurlijk wel meer bij kijken, maar het is onzinnig om een veel te dure adviseur in te schakelen, terwijl je het zelf ook kunt doen. Zeker als het jou meer dan €2.000 gaat besparen. Wij geven jou 5 redenen waarom jij je hypotheek zelf moet afsluiten.

Vroeger waren er tientallen verschillende hypotheekvormen. Gelukkig is het nu overzichtelijker geworden. Er zijn namelijk nog maar 2 hypotheekvormen over waaruit je kunt kiezen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Welke het beste voor jou is, kun je online bekijken aan de hand van de hoogte van de maandlasten. Bij Hypotheek24.nl houden wij het simpel. Je kunt jouw gegevens invoeren in het systeem en wij selecteren voor jou de bank en de hypotheek die het beste bij jou passen. Wij zullen jou 5 redenen geven waarom je een hypotheek het beste zelf kunt afsluiten.

Reden #1 – Bespaar €2.000 of meer

Wij zullen met de belangrijkste reden beginnen. Je kunt een dure adviseur inschakelen voor €2.500 tot zelfs €3.500. De adviseur selecteert voor jou de beste hypotheek tegen de laagste maandlasten. Als je geluk hebt neemt hij/zij de moeite om meerdere banken te vergelijken. Door het zelf te doen via ons vergelijkingsmodule vergelijk je tientallen banken binnen een paar minuten. Een ruimere vergelijking dus, voor maar €650.

Reden #2 – Hypotheek afsluiten is simpel

Je kunt een adviseur het beste hypotheekproduct laten kiezen, maar waarschijnlijk kun je het zelf beter. Online kun je zelf alle aanbieders en producten vergelijken. Nadat je de vergelijking zelf hebt gemaakt weet je genoeg. Je ziet gelijk de kwalitatief beste keuze tegen de laagste prijs. Hypotheken worden door banken en adviseurs complexer neergezet dan ze zijn.

Reden #3 – Jij weet wat je wilt

Voor nieuwe hypotheken kun je kiezen tussen de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Beide vormen zorgen voor een aflossing van de schuld gedurende de looptijd. Het is dus een kwestie van maandlasten vergelijken. Aanvullend kun je een overlijdensrisicoverzekering  afsluiten. Voor jezelf kun je bepalen welk deel van de hypotheek bij overlijden afbetaald moet worden. Voor het afsluiten van deze verzekering worden er vaak ook hoge advies- en bemiddelingskosten in rekening gebracht. Als je de verzekering afsluit via Hypotheek24.nl betaal je deze kosten niet.

Reden #4 –  Altijd op de hoogte zijn van de huidige status

Nadat de hypotheek is afgesloten moeten de stukken verzameld worden en naar de notaris verstuurd worden. Bij het zelf regelen van je hypotheek, krijg je bij ons een eigen online omgeving. 24 uur per dag kun je de status inzien. Je hoeft niet eerst te bellen om erachter te komen hoe het gesteld is met de voortgang. Het is jouw hypotheek, dus wil jij ook altijd inzicht hebben in de voortgang.

Reden #5 – Bespaart je veel tijd

De hypotheekadviseur wil graag laten zien dat hij/zij hard voor jou werkt. Om dit te laten zien zullen er meerdere gesprekken tussen jou en de hypotheekadviseur worden ingepland. Vanuit zijn/haar functie is het verplicht om jouw gehele financiële huishouding door te lichten. Je moet documenten opsporen die niets met de hypotheek te maken hebben, maar die de adviseur wel nodig gaat hebben. Met een beetje geluk zal er maar 3 of 4 keer een afspraak ingepland worden. Dat gedoe kun je omzeilen door het zelf te doen.

Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor het zelf afsluiten van je hypotheek via Hypotheek24.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *