Lagere rente door toenemende concurrentie op de hypotheekmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Goed nieuws voor alle huizenkopers! De toenemende concurrentie op de hypothekenmarkt zorgt ervoor dat hypotheekaanbieders opnieuw lagere rente aanbieden.

Nieuwe aanbieders

Voorheen waren het vooral de drie grote banken, met een aandeel van 85% in de markt, die lange tijd hoge marges op hypotheken wisten te behalen. Deze marges zijn echter flink teruggelopen het afgelopen jaar doordat nieuwe (buitenlandse) aanbieders toetreden op de hypotheekmarkt.

Zo heeft de Belgische bank Argenta op dit moment de laagste rente. Daar kun je voor 2 procent een hypotheek afsluiten met een looptijd van tien jaar.

Vooral de hypotheken met langere vaste looptijden hebben een lagere rente. Denk hierbij aan een rentevaste periode van tien of twintig jaar.

Verzekeraars en pensioenfondsen


Ook verzekeraars en pensioenfondsen vormen nieuwe concurrentie voor de banken. Zij beleggen steeds vaker hun geld in hypotheken. Dit levert hun een stabiel rendement op. Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars (VvV) is dat precies waar verzekeraars naar op zoek zijn.

Rentes vergelijken op Hypotheek24.nl


Op Hypotheek24.nl kun je de actuele rentestanden vergelijken en vervolgens zelf je hypotheek afsluiten op basis van execution-only. Zo bespaar je op hoge kosten die een hypotheekadviseur rekent. Dagelijks worden de rentestanden aangepast en de lagere rente per verstrekker weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *