Nog steeds een stijgende lijn in de woningprijzen

Leestijd: < 1 minuut

De prijzen van koopwoningen zijn opnieuw gestegen. Dit meldde het CBS. Vorig jaar juli lagen de prijzen van koopwoningen 2,7% lager dan afgelopen juli. Naar verwachting zullen de woningprijzen blijven stijgen.

Stijgende lijn

In juni 2013 brak het moment aan waarop de prijzen van koophuizen een dal bereikten. Na dat moment zijn de prijzen langzaam weer gaan stijgen. Op dit moment ligt het gemiddelde prijsniveau ongeveer gelijk met het prijsniveau van december 2003. Het zal nog wel even duren voordat de woningprijzen weer op het niveau van augustus 2008 zitten.Toen piekte de huizenmarkt met prijzen die 16,9% hoger lagen dan de woningprijzen van nu.

Meer verkochte woningen

Er stonden in juli 18.422 verkochte huizen geregististreerd bij het Kadaster. Dat is ruim 33% meer dan in juli 2014. Vooral rijtjeshuizen waren in juli populair. Maarliefst een derde van de verkochte woningen waren rijtjeshuizen. Op de tweede plaats stonden de appartementen. Daarvan werden er 4858 verkocht in juli.

Zelf je hypotheek afsluiten

Wil je een huis kopen? Wacht dan niet te lang, want de prijzen blijven stijgen. Dit is fijn voor de verkopers, maar als koper wil je toch graag zo min mogelijk betalen voor je paleisje. Bij Hypotheek24.nl kan je makkelijk online je eigen hypotheek afsluiten. Een huis kopen is al duur genoeg en door de hypotheek zelf te regelen, bespaar je een hoop op de hypotheekkosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *