Open Huizen Dag

Processtappen hypotheekaanvraag Hypotheek24.nl – Fase 3

Leestijd: 2 minuten

Daar is hij dan! Het laatste deel van de serie blogs over het hypotheekproces bij Hypotheek24.nl.  De afgelopen weken zijn we door middel van 2 blogs ingegaan op de start van je hypotheekdossier, je hypotheekofferte en het keuren van de aan te leveren documenten. Vandaag is deel 3 aan de beurt: de inhoudelijke beoordeling van je dossier door de geldverstrekker en de gang naar de notaris.

Hypotheekaanvraag in drie stappen

Een hypotheekaanvraag bij Hypotheek24.nl is verdeeld in 3 fasen:

Fase 1: De start van je aanvraag tot en met het ontvangen van de hypotheekofferte;

Fase 2: Het doornemen hypotheekofferte en het verzamelen van aanvullende documenten;

Fase 3: De finale beoordeling van je hypotheekaanvraag door de geldverstrekker.

Vandaag fase 3. Deze fase komt overeen met stap 9 en 10 in je persoonlijke dossier.

Eerste keuring bij de geldverstrekker

Afgelopen week zijn we geëindigd bij stap 8 in je persoonlijke dossier. Je hebt alle documenten aangeleverd en als wij alle documenten goedgekeurd hebben, sturen we ze naar de geldverstrekker. De geldverstrekker gaat je dossier, net als wij, helemaal doorlopen. Het is mogelijk dat ze daardoor in je dossier gegevens tegenkomen waar ze een verklaring voor willen hebben. Hier zal een extra document voor aangeleverd moeten worden. Wij vragen dit document bij jou op en sturen het door naar de geldverstrekker. Als de geldverstrekker helemaal tevreden is dan gaat je dossier naar de tweede keuring.

Tweede keuring oftewel finaal akkoord

Tijdens de tweede keuring loopt de geldverstrekker je hele dossier nogmaals na. Ze willen er namelijk zeker van zijn dat ze de hypotheek aan jou kunnen verstrekken. Als de geldverstrekker helemaal tevreden is, dan geven ze finaal akkoord af en kan jij naar de notaris! Het is mogelijk dat de geldverstrekker toch nog een extra document opvraagt. In dat geval vragen we bij jou het document op en gaat je dossier terug naar de eerste keuring. Je dossier wordt dan wederom twee keer gekeurd met het nieuwe aangeleverde document voordat het finaal akkoord gegeven wordt.

Naar de notaris

Hoera! De geldverstrekker heeft finaal akkoord gegeven, je kan naar de notaris toe! De geldverstrekker stuurt je hypotheekstukken digitaal door naar de notaris zodra je hypotheek door de tweede keuring gekomen is. Je kan bij de notaris informeren of ze de hypotheekstukken ontvangen hebben en je afspraak doorspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *