Open Huizen Dag

Processtappen hypotheekaanvraag bij Hypotheek24.nl – Fase 2

Leestijd: 2 minuten

Om je meer inzicht te bieden in het aanvraag proces zijn we afgelopen week een serie van 3 blogs gestart waarin het hypotheekproces wordt uitgelegd. Hierdoor weet je goed wat je kan verwachten tijdens je hypotheekaanvraag. Vandaag deel 2: hypotheekofferte doornemen en aanvullende documenten verzamelen.

Hypotheekaanvraag in drie stappen

Je hypotheekaanvraag is grofweg verdeeld in 3 stappen:

Fase 1: De start van je aanvraag tot en met het ontvangen van de hypotheekofferte;

Fase 2: Het doornemen hypotheekofferte en het verzamelen van aanvullende documenten;

Fase 3: De finale beoordeling van je hypotheekaanvraag door de geldverstrekker.

Vandaag is fase 2 aan de beurt. De fase die in je persoonlijke dossier correspondeert met stap 7 en 8.

Neem je hypotheekofferte door

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar we doen het nog een keer: neem je hypotheekofferte goed door. Is het je teveel werk? Realiseer je dan dat je geen hypotheek wilt die niet klopt. Je sluit de hypotheek ten slotte voor heel wat jaren af. Controleer goed of de volgende punten juist zijn:

  • Je naam, geboortedatum en adres;
  • Juiste hypotheeksoort;
  • Hoogte hypotheekbedrag;
  • Looptijd hypotheek;
  • Looptijd rentevastperiode;
  • De overlijdensrisicoverzekering (indien van toepassing).

Als deze punten allemaal kloppen, dan kan je beginnen met het doorlezen van je hypotheekofferte.

Verzamelen documenten stukkenlijst

In je hypotheekofferte vind je ook de zogenaamde stukkenlijst. De stukkenlijst staat vol met documenten die de geldverstrekker graag van je wil ontvangen. Een deel van deze documenten heb je in stap 3 al geüpload, maar een deel ook nog niet. Zoek de documenten bij elkaar die je nog niet aangeleverd hebt en upload ze in je persoonlijke dossier. In deze fase van het hypotheekproces kan je ook het bankgarantieaanvraagformulier uploaden. Regel je je overlijdensrisicoverzekering (ORV) zelf? Upload in stap 8 dan ook de acceptatiebevestiging van je ORV. Zodra je alle documenten geüpload hebt gaan wij ze keuren.

Hypotheek24.nl keurt je documenten

Het keuren van de documenten in stap 8 gaat hetzelfde als het keuren van documenten in stap 3. Als een document wordt afgekeurd is het rood gekleurd en als het is goedgekeurd wordt het groen. De goedgekeurde documenten sturen we door naar de geldverstrekker. Als de geldverstrekker alle documenten ontvangen heeft, dan gaan ze je dossier beoordelen door middel van twee keuringen. Wil je hier meer over weten? Keer dan komende week terug naar ons blog! De laatste fase van het hypotheekproces zal dan worden besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *