Oversluiten

Grote banken verliezen wederom terrein op de hypotheekmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Het aandeel van de grootste drie banken op de hypotheekmarkt blijft maar dalen! ING, Rabobank en ABN Amro bezetten in het laatste kwartaal van 2015 48.5% van de markt, zo meldt NU.nl vandaag. Een aantal maanden geleden berichtten we ook al dat grote banken terrein verliezen. In het derde kwartaal van 2015 bezetten de grootbanken voor het eerst minder de meerderheid van de markt. Een hele verandering!

Regiepartijen

Het aandeel van de grootbanken op de hypotheekmarkt wordt onder andere verkleind door de opkomst van de zogenaamde regiepartijen. Regiepartijen zorgen ervoor dat investeerders direct kunnen opereren en investeren op de Nederlandse hypotheekmarkt. Deze partijen hebben in de laatste 3 maanden van 2015 maar liefst 22% van de hypotheekmarkt in handen genomen. MUNT Hypotheken is een van de regiepartijen en neemt nu al bijna 7% van de Nederlandse hypotheekmarkt in.

Oversluiters

Niet alleen het aandeel van de regiepartijen is gestegen. De hypotheekomzet is het afgelopen jaar ook gestegen, en wel met 30%! Goed voor 62 miljard euro. Deze groei is veroorzaakt door het aantal oversluiters. Deze groep nam in het laatste kwartaal namelijk bijna 25% van de markt in. Wil jij je hypotheek ook oversluiten? Sluit je hypotheek dan eenvoudig zelf online over en bespaar op advieskosten. Je kan het toch makkelijk zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *