Open Huizen Dag

Processtappen hypotheekaanvraag bij Hypotheek24.nl

Leestijd: 2 minuten

Vroeger was het regelen van een hypotheek ingewikkeld en moest je naar de hypotheekadviseur. Maar nu regel je het eenvoudig online bij Hypotheek24.nl. Om je inzicht te bieden in het aanvraagproces starten we een serie van 3 blogs waarin het hypotheekproces uitgelegd. Dan heb jij meer inzicht in je hypotheekaanvraag. Vandaag deel 1: het indienen van je hypotheekaanvraag tot aan het ontvangen van de hypotheekofferte.

Hypotheekaanvraag in drie stappen

Je hypotheekaanvraag is grofweg verdeeld in 3 eenvoudige fasen:

Fase 1: De start van je aanvraag tot en met het ontvangen van de hypotheekofferte;

Fase 2: Het doornemen hypotheekofferte en het verzamelen van aanvullende documenten;

Fase 3: De finale beoordeling van je hypotheekaanvraag door de geldverstrekker.

Vandaag gaan we in op fase 1 en deze fase staat gelijk aan stap 1 tot en met 7 in je persoonlijke dossier.

Indienen van je hypotheekaanvraag

Je start je hypotheekaanvraag door een online dossier aan te maken. Het online dossier bestaat in totaal uit 10 stappen en in dit dossier upload je alle opgevraagde documenten en vul je je gegevens in. Denk hierbij in het bijzonder aan de bankgarantie en de overlijdensrisicoverzekering. Als je wilt dat wij dat voor je regelen, geef dat aan in je dossier en upload de juiste documenten. In deze fase maak je ook de kennis- en ervaringstoets, upload je de opdracht tot dienstverlening en verricht je de betaling. Nu zijn wij aan zet!

Beoordeling hypotheekaanvraag door Hypotheek24.nl

In deze fase van je aanvraag beoordelen we de door jou geüploade documenten. Als ze allemaal goedgekeurd worden, dan verschijnen er groene vinkjes en kunnen we de hypotheekofferte aanvragen. Zijn niet alle documenten goedgekeurd? Dan zie je rode uitroeptekens staan met een uitleg waarom het document afgekeurd is. Je kan aan de hand van deze uitleg een nieuw document uploaden.

Wij kunnen de overlijdensrisicoverzekering ook voor je aanvragen. Bij sommige hypotheken zit de overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheek in. Anders kan je in je dossier aangeven dat wij het voor je regelen. Als alle documenten in stap 3 zijn goedgekeurd en de betaling is voldaan, dan vragen wij de hypotheekofferte voor je aan.

Uitbrengen hypotheekofferte

De geldverstrekker beoordeelt je hypotheekaanvraag en gaat kijken of je hypotheek haalbaar is op basis van je inkomen. Als dat zo is, dan brengen ze een hypotheekofferte uit. Wij zorgen ervoor dat je de hypotheekofferte kan downloaden in je persoonlijke dossier. In de hypotheekofferte staat een stukkenlijst. De stukkenlijst bevat documenten die de geldverstrekker graag wil inzien. Je kan deze documenten wederom uploaden in je dossier. Je dossier moet namelijk compleet gemaakt worden tijdens het volgende deel van je hypotheekaanvraag. Hierover volgende week meer.

Duurt het je te lang?

Als het je te lang duurt, bedenk je dan dat de geldverstrekker zich te houden heeft aan allerlei regels en verplichtingen. Deze regels zijn de afgelopen jaren enorm verscherpt. Hierdoor is de kwaliteit van de verstrekte producten een stuk beter geworden. Dit heeft voor jou als voordeel dat je je huis met een goed financieel product financiert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *