Erfpacht

Stijging hypotheekaanvragen in 2015

Leestijd: < 1 minuut

2015 heeft het ontzettend goed gedaan! Het aantal hypotheekaanvragen is namelijk enorm gestegen het afgelopen jaar volgens Hypotheek Data Netwerk (HDN). HDN registreert 75% van de hypotheekaanvragen in Nederland. Zij telden dit jaar zeker 298.000 hypotheekaanvragen, zo bericht rechtennieuws.nl vandaag. Dat betekent dat er maar liefst 32% meer hypotheekaanvragen zijn gedaan in 2015 in vergelijking met 2014. Zal die ontwikkeling zich in 2016 blijven voortzetten?

Verwachting in 2016

HDN is een vereniging van aanbieders van hypotheken en bijbehorende producten. Deze partij verwacht dat in 2016 het aantal hypotheekaanvragen nog verder zal stijgen. Waarschijnlijk met zo’n 10%. Met name oversluiters zullen dit jaar een hypotheekaanvraag doen, omdat hun rentevastperiode afloopt. In 2006 groeide de hypotheekmarkt enorm en sloten veel mensen een hypotheek af. In die periode hebben veel mensen hun rente voor 10 jaar vastgezet en die rentevastperiodes lopen dit jaar af. Vandaar dat er een stijging verwacht wordt van hypotheekaanvragen van oversluiters.

Hypotheek zelf oversluiten

Loopt jouw rentevastperiode binnenkort af, en wil je je hypotheek onderbrengen bij een andere geldverstrekker door over te sluiten? Sluit je hypotheek dan eenvoudig zelf af via Hypotheek24.nl. Hierdoor bespaar je op de kosten van een hypotheekadvies. En zeg nou zelf, je kan je hypotheek ook oversluiten zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur. Je hebt immers al eens een hypotheek afgesloten en je weet wat je wilt. Daarnaast staat je persoonlijke hypotheekcoach van Hypotheek24.nl altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *