Woningmarkt verbetert in Nederland

Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar steeg het aantal woning verkopen alleen/voornamelijk in grote steden. Dit jaar stijgt het aantal woningverkopen in alle regio’s, zo meldt de Rabobank. Dit komt mede doordat het economische vooruitzicht op het moment niet beter kan. Het ziet er dan ook naar uit dat de woningverkoop dit jaar nog meer zal stijgen.

 

Herstel van de woningmarkt

Nu in de grote steden van Nederland de woningmarkt aan het verbeteren is, verspreid het herstel zich nu ook naar de rest van het land. In heel Nederland is er een toename van de woningverkoop, de stijging ligt tussen de 5 en 37 procent.  Zelfs in regio’s met een lagere bevolkingsgraad stijgt de verkoop.

 

Huizenprijzen in Nederland

Het aanbod te koop staande woningen is buiten de grote steden erg ruim. Men hoeft niet bang te zijn voor situaties zoals in Amsterdam. Het aanbod is daar nog steeds erg mager en daarom alleen al, zijn in het afgelopen jaar de huizenprijzen met 11 procent gestegen. In de rest van Nederland is dit gelukkig niet van kracht. Verder voorspelt de Rabobank dat in 2020 de huizenprijzen op het platteland nog verder zullen dalen. Dit komt door de bevolkingskrimp in de plattelandsgebieden.

Het bedrag dat huishoudens kunnen lenen voor hun hypotheek zal in 2016 ook hoger uitvallen dan gemiddeld. Dit komt omdat het tweede inkomen nu zwaarder meetelt als voorheen. Ook nemen de inkomens steeds meer toe en de hypotheekrente blijft steeds laag waardoor mensen hun hypotheek makkelijker en sneller kunnen aflossen.

 

Nieuwe huizenkopers

Voor veel nieuwe huiseigenaren wordt het anders wel duurder. De huizenprijzen stijgen sneller dan de inkomens. Hierdoor worden de maandlasten voor de nieuwe kopers hoger dan de afgelopen jaren.

 

Online hypotheek afsluiten

Bij Hypotheek24.nl kun je zelf online een hypotheek afsluiten.  Ook voor starters kan je een hypotheek afsluiten. Bereken jou maximale hypotheek en weet waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *