Woningverkoop stijgt fors in augustus

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen maand was een goede maand voor de huizenmarkt volgens De Telegraaf. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar steeg het aantal verkochte woningen in augustus met 28.7%. En dat terwijl augustus traditioneel gezien een maand is waarin minder huizen verkocht worden. Zal deze stijging zich voortzetten en zullen er de komende tijd meer woningen verkocht worden?

Wat laten de cijfers zien?

Het Kadaster houdt dagelijks bij hoeveel huizen er verkocht worden en afgelopen maand kwamen ze op 15.863 verkochte woningen uit. Opvallend is dat er in het hele land meer woningen verkocht zijn en dat alle woningtypen vaker van eigenaar verwisselden. Daarnaast werden er 28% meer hypotheken geregistreerd in vergelijking met augustus 2014.

Wat kunnen we de komende maanden verwachten?

Het aantal geregistreerde hypotheken en het aantal verkochte woningen zijn vaak aanwijzingen voor het verloop van de hypotheekmarkt op korte termijn. De cijfers van augustus laten een positieve ontwikkeling zien en deze ontwikkeling wordt gestimuleerd door de alsmaar dalende hypotheekrentes. Verder kunnen consumenten per 1 januari 2015 een maximale hypotheek krijgen van 102% van de waarde van de woning. Op dit moment is dat nog 103%. Deze verandering zal ook voor een stijging van de woningverkoop en het aantal hypotheekaanvragen zorgen. We gaan een drukke periode tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *