Woningverkoop daalt sinds september voor het eerst

Leestijd: 2 minuten

Eerder dit jaar werd aangegeven dat er een stijging was in de woningverkoop. Het Kadaster geeft aan dat er vorige maand een daling van 3,1 procent was in de woningverkoop registratie ten opzichte van januari 2017. 

Woningprijzen

Naast de daling afgelopen september is dit pas de tweede keer dat het Kadaster een terugval meemaakt in de woningverkoop. Gebaseerd op de cijfers van december 2017 is een daling van bijna 40 procent zichtbaar. De registratie wordt genoteerd op het moment dat de notaris de inschrijving in het register zet. Dit is ook het moment dat de koper eigenaar wordt van de woning.

Er is ook een stijging te zien, deze stijging is voor de verkoop van hoekwoningen. Appartementen zagen een daling. Het verschil met vorig jaar heeft te maken met het beperkte aanbod voor de kopers. Er wordt al een tijd aangegeven dat de vraag in de woningmarkt hoger is dan het aanbod.

verkochte woningen

Verwachting

De Rabobank verwacht dit jaar een stijging van 8 procent. Door het eerder aangegeven tekort gaan ook de huizenprijzen weer stijgen. Dit zorgt ervoor dat het percentage starters minder snel zal blijven groeien, omdat het voor hun simpelweg niet betaalbaar is om een woning te kopen.

Hulp nodig?

Ben jij een beginner in de woningmarkt en wil je hulp of advies voor de aankoop van een woning? Onze hypotheekadviseurs staan voor jou klaar. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.  Je kunt ook alvast online berekenen wat jouw maximale hypotheek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *