Tips om hypotheekaanvraag snel te laten verlopen

Leestijd: 2 minuten

Het is druk op de huizenmarkt en daardoor ook bij hypotheekverstrekkers. Door de lage rente vragen veel mensen een hypotheek aan. Het zorgt natuurlijk voor ergernis als de hypotheek niet snel genoeg rond is. Hypotheekverstrekkers doen hun uiterste best dit zo snel mogelijk te doen, maar wat kun jij zelf doen om ervoor te zorgen dat de hypotheekaanvraag zo snel mogelijk verloopt? 

hypotheekaanvraag

Drukte op de huizenmarkt

Geldverstrekkers proberen zo veel mogelijk klanten snel te helpen voor hun hypotheek. Helaas lukt dat niet altijd. Het is druk voor hypotheekverstrekkers door de lage rente en er zijn een hoop dingen die vertraging opleveren.

Zzp’ers en andere ondernemers moeten vaak iets langer wachten voor de hypotheek dan anderen. Dat komt omdat het traject iets anders verloopt.

Maar wat kun jij zelf doen om de hypotheekaanvraag sneller te laten verlopen?

5 tips om hypotheekaanvraag te versnellen:

1. Weet wat de mogelijkheden zijn:
De laagste hypotheekrente hangt van verschillende dingen af. Vergelijk vooraf vast alle hypotheekrentes voordat je de aanvraag doet en maak vast een berekening van je maximale hypotheek. Zo weet je van te voren wat jouw maandlasten ongeveer zullen zijn en kun je gerichter een hypotheekaanvraag doen.

2. Neem op tijd contact op met een hypotheekadviseur:
Heb je nog geen hypotheekaanvraag ingediend maar ben je wel op zoek naar een huis? Dan kun je alvast makkelijk hypotheekadvies inwinnen bij één van onze hypotheekadviseurs.

Weet je zelf al een hoop van hypotheken. Dan kun jij overwegen online zelf een hypotheek af te sluiten. Dat scheelt tijd!

3. Verzamel documenten:
Zorg dat je alle documenten verzameld hebt en dat ze aan de voorwaarden voldoen. Je dossier kan sneller naar de geldverstrekker als alle documenten in een keer goedgekeurd worden.

4. Vraag op tijd de overlijdensrisicoverzekering aan:
Begin op tijd met aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering. Los van het feit dat het verstandig is om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten als je een woning koopt, is het is vaak ook verplicht.

5. Wees open over eventuele schulden:
Komen er zaken aan het licht die vooraf nog niet besproken zijn. Bijvoorbeeld een BKR registratie of een studieschuld? Dan kan dit vertraging oplopen. Wees dus van begin af aan open over dit soort zaken.

Huis kopen?

Wil jij een huis kopen. Begin dan eerst met het vergelijken van alle hypotheekrentes en bereken jouw maximale hypotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *