Oude hypotheek meenemen naar duurdere woning? Dat kan!

Leestijd: 2 minuten

Net als in 2016 is ook in 2017 de gemiddelde verkoopprijs van koopwoningen toegenomen laten het CBS en Kadaster weten. Het gat tussen de arme en de rijke gemeentes in Nederland worden steeds groter. Heb jij al een hypotheek en wordt jouw verkoopprijs duurder dan jouw oude huis? Je kunt je oude hypotheek meenemen. 

Hypotheek meenemen

Verkoopprijs stijgt in in delen van Nederland

In Bloemendaal zijn de verkoopprijzen van huizen het hoogst.  Naast Bloemendaal zijn er vier andere gemeentes, Blaricum, Wassenaar, Heemstede en Laren (Noord-Holland), die een gemiddelde huizenprijs van meer dan 500.000 euro hebben. Ten opzichte van het percentage in 2016, is het verschil groter geworden.

In de provincies Limburg, Friesland en Groningen liggen de gemeentes die gemiddeld de laagste huizenprijs hadden in 2017. De gemeentes die hier tussen in lagen hadden een gemiddelde verkoopprijs tussen 195.000 en 337.000 euro in 2017. Schiedam en Delfzijl hadden onverwacht lage huizenprijzen.

Hypotheek meenemen?

Ben jij van plan te gaan verhuizen naar een duurdere woning? Je kunt je huidige hypotheek meenemen! Je hoeft dan alleen voor het hogere bedrag een nieuwe hypotheek af te sluiten. De oude hypotheek meenemen kan handig zijn als je een hypotheek hebt met een lange looptijd en een laag rentepercentage.

Wanneer is het verstandig om een hypotheek mee te nemen?

  • Als je bestaande hypotheek de goedkopere optie is. Bijvoorbeeld als de hypotheekrente is gestegen.
  • Als de voorwaarden van de hypotheek die je nu hebt beter zijn dan de voorwaarden die je krijgt als je een nieuwe hypotheek afsluit.

Wanneer kan je het beste een nieuwe hypotheek afsluiten?

  • Wanneer er een andere vorm van hypotheek wilt afsluiten
  • Als er een andere bank een betere rente voor jou rekent
  • Betere voorwaarden worden gegeven door geldverstrekker

Hulp nodig?

Wil jij nu ook je hypotheek meenemen of toch nog een nieuwe hypotheek afsluiten en heb je daar hulp bij nodig? Onze hypotheekadviseurs zijn hier om jou te helpen. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *