Rentekorting als je meer eigen geld inbrengt

Leestijd: 2 minuten

RentekortingGa je een huis kopen, dan heb je te maken met een hypotheek en de daarbij behorende hypotheekrente. Normaal gesproken waren er zo’n vier rentecategorieën waar je in verdeeld kon worden. Nu komen meerdere banken echter met verschillende categorieën waarbij het loont om eigen geld in te leggen bij de koop van een woning. Hoe meer eigen geld je inbrengt, hoe meer rentekorting je kan ontvangen. De ING Bank zal de eerste zijn die dit zal toepassen. 

Rentekorting al bij lage eigen inbreng

Dit blijkt uit een rondgang gedaan door de Volkskrant. Naast eigen geld inbrengen kan ook tussentijds aflossen een rentekorting opleveren. Door te variëren in de tarieven proberen banken mensen te stimuleren meer eigen geld in de woning te stoppen. Het kan al voordeel opleveren als er een klein spaarbedrag wordt ingelegd. Met een inleg van 5% van de hypotheeksom kan je al profiteren van een lager tarief.

Niet alleen de ING Bank gaat verschillende categorieën toepassen, ook de ASR en de ABN Amro voeren aanpassingen door. De banken spelen zo in op de maatschappelijke trend om lagere hypotheken af te sluiten. De ING Bank bijt het spits af en introduceert deze maand elf categorieën in tegenstelling tot de drie rentecategorieën die zij nu hebben.

Besparen op je hypotheekkosten

Ben jij opzoek naar de voordeligste hypotheek. Vergelijk verschillende hypotheekverstrekkers op Hypotheek24.nl. Je kan op Hypotheek24.nl zelf je hypotheek samenstellen en aanvragen. Doordat je dit zelf kan, bespaar je zo 80% op je hypotheekkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *