Ga je een huis kopen? Wij geven je 5 tips

Leestijd: 2 minuten

huis kopenWil jij graag een huis kopen, dan is het nu een mooie tijd om dat te doen. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren flink gedaald en dat in combinatie met de lage hypotheekrenten, maakt het nu een ideaal moment om je eerste huis te kopen. Om jou op weg te helpen geven wij jou vijf tips bij het kopen van een huis. 

Bedenk vooraf goed wat je wensen zijn voor de woning

Bedenk van tevoren waar je wilt gaan wonen en wat voor type woning je zoekt met het oog op de toekomst. Een nieuwbouwwoning of bestaande bouw? Ga je zelf veel opknappen of moet de woning al helemaal klaar zijn? Selecteer de juiste woning en probeer dan tot de laagst mogelijke koopsom te komen. Verkopers zijn vaak bereid om iets met de prijs te zakken als ze op die manier de woning verkocht krijgen.

Laat een bouwkundige keuring doen

Op het eerste gezicht kan een woning in perfecte staat lijken, maar of dat bouwkundig ook het geval is kan je zelf niet zien. Laat daarom een bouwkundige keuring uitvoeren. Zo voorkom je dat je later tegen gebreken aanloopt en hoge kosten maakt voor het onderhoud van jouw nieuwe huis. Laat ook vastleggen dat als er hoge onderhoudskosten blijken uit de bouwkundige keuring, dat je onder de koop uit kan.

Laat de gemaakte afspraken goed vastleggen

In een koopcontract kan je afspraken vastleggen over de oplevering, de staat van de woning en roerende zaken. De ontbindende voorwaarden zijn ook een belangrijk onderdeel van deze afspraken. Laat goed vastleggen dat je onder de koop uit kunt als je bijvoorbeeld de financiering niet rond krijgt of hoge onderhoudskosten blijken uit de bouwkundige keuring.

Sluit zelf je hypotheek af

Door zelf online verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken en zelf de hypotheek af te sluiten bespaar je zo 80% op de hypotheekkosten. Op Hypotheek24.nl krijg je gratis alle tools om zelf je hypotheek samen te stellen en af te sluiten. Wil je toch graag iemand spreken, dan kan je zelfs via de webcam hulp krijgen bij het zelf samen stellen van je hypotheek.

Bespaar op je notariskosten

Ga je een huis kopen, dan hoort een bezoekje aan de notaris hier ook bij. Je kan simpel besparen op de notariskosten bij het kopen van een huis door deze te vergelijken. Makkelijk elke notaris op prijs en locatie vergelijken is mogelijk op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Vraag gratis offertes aan voor de hypotheekakte en leveringsakte en vind zo de notaris die het beste bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *